Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilden avslöjar exakt hur illa ställt det är med Charlene av Monaco

26 jan, 2022, 11:00 
Furstinnan Charlene
Charlene av Monaco befinner sig i en djup kris.
Annons
Charlenes hälsa & äktenskap: 3 saker du måste vetaBrand logo
Charlenes hälsa & äktenskap: 3 saker du måste veta

Furstinnan Charlene har genomlidit ett mycket svårt år. Efter att en rutinoperation ledde till komplikationer fick hon stanna kvar i hemlandet Sydafrika i flera månader – och många hann bli rejält oroliga.

Furstinnan Charlene – bilden som avslöjar hennes tillstånd

När hon väl kom hem till Monaco fick hon dessutom nästan ögonblickligen skrivas in på sjukhus.

– Det stod klart att min hustru verkligen inte mådde bra, sa furst Albert i en intervju med magasinet People.

– Hon var helt utmattad, både fysiskt och känslomässigt. Det blev för mycket, hon kunde varken klara det officiella, livet i stort eller ens att vara med familjen.

Gert kliver fram och berättar läget

Charlene av Monaco
Vilket fint julkort – men med en tragisk bakgrund.

Och Charlenes dåliga mående märks av på många sätt – vissa mer subtila än andra. Bloggaren Gert's Royal noterade att kungafamiljen i Monaco bröt traditionen vid jul i fjol. Vanligtvis brukar Albert och Charlene skicka ut ett julkort prytt av ett familjefoto. Den här gången är familjen avbildad av en konstnär.

Annons

"Målningen är gjord av Stefanie van Zyl, en Monaco-baserad konstnär som ursprungligen kommer från Sydafrika. Stefanie har målat av Monaco-kungligheterna vid flera tillfällen, bland annat har hon gjort ett porträtt av Charlene till ett frimärke. Den här målningen beställdes av Charlene personligen", skriver Gert.

Varför en målning istället för ett foto? Förklaringen är naturlig.

"På grund av furstinnan Charlenes hälsobekymmer och behandlingen hon genomgår, kunde familjen inte posera för sitt traditionsenliga julfoto. Målningen utgår från en blandning av gamla foton på familjen. Prinsessan Gabriella bär en klänning från julkortet 2020. Granen är inspirerad av en som de hade på julkortet från 2019. Och guldklänningen som furstinnan Charlene bar, den bar hon också under den internationella tv-galan i Monte Carlo 2016", skriver Gert.

Annons
Annons