Bilden avslöjar! Madeleines hund oväntat skadad

I våras fick Madeleines familj tillökning i form av lilla valpen Teddy. Han har nu vuxit upp till en ståtlig unghund, men vad har hänt med hans ben?

I veckan fångades prinsessan Madeleine med familj på bild för första gången på en lång, lång tid, och vi fick se dem en helt vanlig dag i Miami när de var ute och åt på restaurang. Det var härligt att se att Madeleine, Chris och barnen kan lev sitt liv på ett nogurlunda normalt sett, trots att Florida har drabbats så hårt av coronaviruset.

Med under besöket var såklart parets tre barn Leonore, Nicolas och Adrienne, men också den senaste familjemedlemmen Teddy! Teddy troligtvis en pudelkorsning, och ser ut att trivas fantastiskt bra i sin nya familj.

Madeleines hund Teddy har varit hos veterinären

Men någonting stod ändå inte helt rätt till med den lurviga fyrbenta krabaten. Det gick att se att hans ena ben var rakat mellan knäleden och armbågen, ett säkert tecken på att lille Teddy varit hos veterinären. När det kommer till möjliga orsaker finns det en som står ut lite extra. Unghunden Teddy kan mycket väl ha behövt genomgå en kastrering, något som är betydligt vanligare i USA än i Sverige, enligt en rapport från SLU från 2010.

Madeleine och Nicolas var ute på promenad med Teddy hemma på gatorna i Florida.

Det syns att Teddys högra framben har rakats – pälsen har inte hunnit växa ut riktigt än.

”Kastration är i England och USA något lika självklart som vaccinering och avmaskning och görs på både tikar och hanar vid 6-9 månaders ålder. Man anser också att hunden ska kastreras för att förebygga att hunden drabbas av sjukdomar i testiklar, prostata med mera senare i sitt liv.” står det i rapporten, som gått igenom statistik för kastrering i olika länder.

Första gången vi fick se Teddy var i påskas, och då var han minst två månader, vilket bör innebära att han nu är minst åtta månader gammal och därmed väl inom ramen för när de brukar kastrera sina hundar i USA. Vad det än gäller så ser Teddy ut att vara frisk som en nötkärna, och han är så söt med sin lurviga man!

Foto: