Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilden från Lilibets 1-årskalas får britterna att reagera

18 jun, 2022, 10:00 
Det snålades inte in under Lilibets 1-årskalas. Födelsedagstårtan kostade 3000 kronor.
Foto: TT

Prins Harry & hertiginnan Meghan firade nyligen sin 1-åriga dotter Lilibet med vänner och familj. Det sägs ha varit en "avslappnad" tillställning men det hade absolut inte snålats in under firandet av Lilibet.

Annons
Titta in i Meghan och Harrys nya lyxvilla!Brand logo
Titta in i Meghan och Harrys nya lyxvilla!

Enligt Dailymail firade Prins Harry och hertiginna Meghan sin 1-åriga dotter Lilibet en solig sommardag på slottet Windsor.

Födelsedagskalaset har beskrivits som en avslappnad trädgårdsfest och gästerna kunde ta för sig av picknick-snacks och delta i roliga festspel. När det kommer till tårtan på kalaset hade man verkligen satsat lite extra. Lilibets födelsedagstårta var allt annat än en billig historia. Meghan och Harry ska ha skämt bort sin dotter med en minst sagt extravagant tvåvånings-tårta. Prislappen på tårtan var inte nådig - den kostade hela 3000 kronor.

Låt oss hoppas att det var en god tårta som gästerna fick mumsa på under kalaset!

Bröllopstårtan som blev födelsedagstårta

Tårtan är inte helt främmande för prins Harry och Meghan. Bagaren Claire Phtak låter hälsa genom instagram att det är samma typ av tårta som paret önskade för sitt bröllop år 2018. Tårtan innehöll amalficitron- och fläderfyllning liksom den för födelsedagskalaset.

Annons

Denna gång hade tårtan däremot förändrats något när det gäller innehåll. Man gjorde valet att lägga till jordgubbs-smörkräm, just för dotter Lilibets skull. Födelsedagstårtan är också täckt av rosafärgade pioner och såklart det viktigaste - Lilibets namn på toppen.

En instagramanvändare kommenterar:

"Vilken lyckligt lottad flicka och så speciellt för hennes föräldrar och henne att ha det här minnet, Älskar det!"

Ja, det är sannerligen en fin koppling mellan bröllopstårtan och Lilibets första födelsedagstårta.

Lilibet blev också uppvaktad med födelsedagspresenter. En av presenterna var en pastellrosa-åkbil. Sussex-supportrar donerade även 100 000 pund till välgörenhet i samband med 1-åringens födelsedag.

Annons

Gästerna som skippade kalaset

Det minnesvärda kalaset var säkerligen en viktig dag för både Prins Harry och Meghan. Dottern Lilibets födelsedag firades varmt av vänner och familj. Det var däremot inte alla familjemedlemmar från den brittiska kungafamiljen som kunde närvara. Prins William och hertiginna Kate skippade födelsedagsfirandet för Lilibets 1-års dag. Enligt Dailymail var de istället på plats i Wales för att representera drottningen. Med dem på besöket i Wales var även barnen prins George och prinsessan Charlotte.

Foto: TT, Instagram

Annons