Bilden på Chris chockade svenskarna – känslostorm för prinsessmaken

Bilden på prinsessan Madeleines make Chris O'Neill chockade

Trots att Chris O'Neill föredrar att hålla en låg profil får vi ibland se glimtar av hans riktiga personlighet.

Chris O'Neill är en privat man. Trots att han är gift med en prinsessa vill 46-åringen hålla en låg profil.

Som hovets informationschef Margareta Thorgren uttryckt det till Expressen:

– Chris är gift med prinsessan Madeleine, men i övrigt vill han vara så privat som möjligt. Han önskar i den bemärkelsen inte vara en officiell person.

LÄS MER: Ari Behns kamp sista dagarna i livet: "Det gör ont"

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

Vid vissa tillfällen har man dock kunnat se en glimt av hur Chris är som person. När han och Madeleines dotter Leonore föddes år 2014 fick vi till exempel se en tagen Chris som visade upp hela känsloregistret.

Den då nyblivna pappan mötte pressen och berättade att prinsessan vägde 3150 gram och var 50 centimeter lång. Dessutom visade han upp ett sött fotavtryck på sin underarm.

– Hon ser ut som sin mamma, säger Christopher O'Neill som då inte ville avslöja flickans namn.

– Jag är överväldigad. Det gick väldigt smidigt. Jag var där från början till slut, tillade han.

Tillhör katolska kyrkan

Det få visste då är att prinsessan och Madeleine och Chris faktiskt tillhör olika kyrkor. Chris är nämligen katolik, även om han inte är en utövande sådan enligt hovexperten Roger Lundgren.

– Han tillhör den katolska kyrkan, men på bröllopet fanns ju inga katolska inslag. I dag bryr man sig inte så mycket om sådant där, sa han då till Svenska Dagbladet.

Träffade påven

Även om Chris inte utövar religionen aktivt är det ändå tydligt att den ligger nära hans hjärta. Ett år senare åkte nämligen Madeleine, Chris och drottning Silvia till Rom för att träffa påven.

Syftet med resan var enligt hovet att besöka ett seminarium om trafficking, en fråga som engagerar både drottningen och prinsessan mycket.

Men i samband med besöket kommer trion även att besöka Vatikanen och självaste påven Franciskus - och Chris fick kyssa påvens ring.

Foto: TT