Bilden på Daniel var nära att avslöja hemligheten – alldeles för tidigt

Bilden på Daniel var nära att avslöja allt.

Daniel Westling presenterades i ett officiellt sammanhang som Victorias pojkvän år 2003, men smygtagna bilder på paret ett år tidigare var nära att avslöja allt för tidigt.

Den 19 juni 2010 svarade Victoria ja till Daniel Westling och i år firade som bekant kronprinsessparet 10 år som gifta. Hur kärlekshistorien startade är det nu många som känner till – när mannen av folket, Daniel, träffade kvinnan av börd, Victoria.

På lillasystern Madeleines rekommendation började Victoria träna på lyxgymmet Master Training på Regeringsgatan i Stockholm och träffade där Daniel Westling, Ockelbosonen som ägde gymmet och som också agerade personlig tränare till vissa av gymmets kunder. Det klickade direkt, de började umgås, gick på bio och åt middag och förälskade sig sedan. De gifte sig och fick två små barn, prinsessan Estelle och prins Oscar.

Accepterades inte till en början

Från början var dock inte allt frid och fröjd. Kungafamiljen och dess närmaste krets hade till en början svårt att acceptera Daniel. 2004 rapporterade kvällstidningen Expressen om att flera källor sagt att kungen och drottningen helst vill att Victorias förhållande med Daniel ska ta slut. Orsaken ska ha varit är att kungaparet tyckte att Daniel Westling hade dålig social kompetens och att hans allmänbildning var för låg.

Hamnade på bild på golfbana

När relationen precis blivit känd fick paret därför planera sina möten för att inte riskera att synas tillsammans och de lyckades hålla relationen hemlig i ett och ett halvt år. När paret precis hade börjat träffats hamnade de dock på bild – vilket gjorde att hemligheten var nära att avslöjas alldeles för tidigt. I augusti 2002 fotograferades de under en golfrunda på Öland och det nyblivna paret matchade till och med sina outfits. Och visst förstod de flesta redan då att paret var mer än vänner med tanke på hur Daniel tittade på Victoria och hur de rörde vid varandra.

Presenterades officiellt år 2003

Så småningom började Daniel synas mer tillsammans med resten av kungafamiljen och i augusti 2003 presenterades han i ett mer officiellt sammanhang som kronprinsessans pojkvän då han och Victoria var gäster på väninnan Andrea Brodins bröllop i augusti 2003.

Foto: TT