Bilden på kronprinsessan Victoria avslöjar stora missen under Riksmötet

Kronprinsessan Victoria

En bild på kronprinsessan Victoria från Riksmötet avslöjar att någon gjort bort sig rejält.
Romantiska ögonblicket mellan Stefan & Ulla Löfven fångas på film!
Slå på ljud

Kungen, drottning Silvia, prins Daniel och kronprinsessan Victoria såg till att representera kronan när riksdagen klubbade igenom ett nytt arbetsår i plenisalen. I fjol var bara kungen och drottningen på plats under Riksmötets öppnande, så det var ingen underdrift att säga att kronprinsessparet var ett välkommet tillskott!

Stora missen under Riksmötets öppnande

Och Victoria var lika tjusig som alltid. Den här gången bar hon svart klänning, vit dräktjacka och svart skärp. Notera just den klädkombon – för hon hade nämligen något helt annat på sig som bilden som moderate riksdagsmannen Lars Beckman la ut på Twitter!

Här ser man Victoria i en helt annan klädsel. Den gode Lars måste ha drabbats av något slags hjärnsläpp och lagt ut en bild från ett helt annat tillfälle. Det pikanta är att den första bilden i serien mycket riktigt är från igår.

Nåja, en miss sker så lätt. Victoria såg ut att stortrivas i plenisalen, där hon fick höra hennes pappa citera drottning Kristina i talet inför öppnandet av riksdagen.

"Ett lands lycka och välgång står och faller med den kunskap och bildning vi ger våra unga."

– Det är lika sant i dag som när det skrevs på 1600-talet. Kunskap och bildning är centralt. Och var och en av oss har ett ansvar att sörja för att varje barn i vårt land ges en trygg uppväxt, bra värderingar och goda möjligheter att utvecklas. Ärade ledamöter. De beslut ni fattar i denna kammare formar vårt land. I varje ögonblick är ni med och skapar Sveriges framtid. Jag önskar er, valda ombud för Sveriges folk, kraft, mod och visdom i ert viktiga arbete. Härmed förklarar jag 2021/2022 års riksmöte öppnat, sa kungen.

LÄS MER: Silvia och familjesjukdomen – planen med kungen: "Viktigt"

LÄS MER: Kungens okända ungdomskärlek – kunde ha blivit Sveriges drottning

LÄS MER: Hemliga spelet bakom kungaparets vaccinering

LÄS MER: Kungafamiljens värsta kris någonsin – spelet bakom avslöjas