Bilden på kungen och Silvia raderad efter kritiken – det vill hovet inte visa!

Kungen får extra stöd från staten.

En bild på kungen och drottning Silvia väckte stor ilska.Nu har kungahuset raderat fotot – men hovet hävdar att beslutet inte hade med kritiken att göra.
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia har hållit sig isolerade under coronavirusets härjningar. Först höll de sig på Stenhammar slott och sedan bar de av till den klassiska sommardestinationen Solliden.
Men i går kunde vi se att kungaparet gjorde ett undantag.
Bilden som dök upp på kungahusets Instagram-konto.

Bilden som dök upp på kungahusets Instagram-konto.

Bilden på kungen och Silvia blev raderad

Igår dök det upp en Instagram-bild som visade att kungen och Silvia tagit en tripp till Zornmuséet i Mora. På bilden kunde vi se kungaparet stå inne i huset på Zorngården, tillsammans med museidirektören Johan Cederlund.
Kungen och Silvia står påfallande nära Johan, vilket många i kommentarsfältet noterade. Man menade att kungaparet utsatte sig för onödiga risker och inte utövade social distansering i tillräckligt hög utsträckning.
Idag, torsdag, är bilden raderad.

Därför togs bilden bort

Margareta Thorgren, informationschef på hovet, förklarar varför. Hon hävdar bestämt att det INTE handlar om ett sätt att tackla kritiken i kommentarsfältet.

– Den togs bort för att kungaparet var där privat, inte officiellt, säger Margareta.– Bilden lades ut av vår desk, men sedan tog jag beslutet att den skulle tas bort för att det var ett privat sammanhang.Så det hade inte med coronakritiken att göra?– Det är möjligt att det var en bild som väckte de tankegångarna. Men vi har slagit fast att det bara såg ut så ett ögonblick när bilden togs. Och bilden togs bort för att det var ett privat sammanhang.Bilden på Silvia väcker frågor – lämnade Solliden i hemlighetLäs mer

Hovet brukar vara tydliga med att göra en distinktion mellan kungafamiljens officiella verksamhet och deras privatliv.

Så här stod det i bildtexten under fotot.

”I dagarna genomförde kungen och drottningen ett privat besök på Zornmuséet och Zorngården i Mora. Under besöket fick kungaparet bekanta sig med delar av den stor samling av Zorns verk som Anders och Emma Zorn donerade till staten och idag utgör Zornsamlingarna. Kungaparet guidades under besöket av museidirektören kammarherre Johan Cederlund.”

 

LÄS OCKSÅ: Stora lögnen om kungen och Silvia – har spridits över hela världen!