Stora lögnen om kungen och Silvia – har spridits över hela världen!

Kungen fick se sexleksaker – men det var inte hans fel!
Kungen och drottning Silvia har fallit offer för en bluff. En stor lögn om dem sprids över hela världen.
Annons

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia är restriktiva när det gäller politiska uttalanden. Det tillhör kunglig sed; man ska hålla en låg profil när det kommer till politiken. Som kunglighet representerar du ett neutralt ämbete, och det vill kungen och Silvia ogärna tumma på.

Annons

Att kungen och Silvia dessutom skulle stötta Filippinernas hårdföre, kontroversielle president Rodrigo Duterte känns väldigt avlägset. Men den lögnen har ändå fått spridning bland mängder av människor.

Annons

Stor lögn om kungen och Silvia har fått spridning

Det är inte sant!
Det är inte sant!

Det är sajten Rappler som avslöjat att en hemlig propagandakampanj lanserats på nätet – och som en konsekvens har den svenska kronan dragits i smutsen.

För att ge Duterte ökat stöd bland den filippinska befolkningen har en falsk hyllning av presidenten, som påstås komma från det svenska kungaparet, lagts ut på Facebook.

Citatet är som följer:

“Vi, kungen och drottningen av Sverige, skulle vilja berömma president Duterte för hans hårda arbete och briljanta strategi i hur han hanterat den internationella covid-19-pandemin.”

Annons

Men på bilden som hör citatet till ser vi inte kungen och Silvia, utan Youtube-profilen Felix “PewDiePie” Kjellberg och hans fru Marzia. Enligt Rappler är det inte första gången som paret Kjellberg målas ut som kung och drottning av Sverige, i ett syfte att luras.

Lögnen som fått spridning.
Lögnen som fått spridning.

“Det är falsk information”

Tidningen The Philippine Star, som falskeligen pekats ut som avsändare till inlägget, har rutit ifrån på sin Facebook-sida.

“Nätanvändare har uppmärksammat oss om ett inlägg med vår logga som används för att sprida falsk information”, skriver The Philippine Star.

Annons

“Vi har inte publicerat detta. Vi ber allmänheten att vara mer vaksam kring vilken information de sprider vidare.”

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Stora lögnen om kungen och Silvia – har spridits över hela världen!”

  1. Helena skriver: 12 augusti, 2020

    Det är ju tråkigt, men hela världen! De flesta människor i världen vet ingenting alls om Sverige, inte att tala om kungaparet. Överdriva inte hela tiden!!!!!


  2. Lars Hermansson skriver: 12 augusti, 2020

    Fake news bedrivs om alla, inte enbart kungaparet.


  3. josefin skriver: 12 augusti, 2020

    Det är nog inte mànga som vet vilka de är – det märks ju ganska väl eftersom “fotot”är làngt ifràn likt. kungen har ju berömt sultanen av brunei f hans fina sätt sà nog kan vál detta inlägg vara trovárdigt.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar