Bilden på Meghan Markles son Archie väcker ilska: "En skam – ta bort den!"

Meghan Markle och Archie

Meghan Markles son Archie fyllde två – men bilden på honom väckte stor ilska.

Meghan Markle och prins Harry befinner sig i en pågående konflikt med den brittiska kungafamiljen. Läget nådde något slags kokpunkt när prinsparet ställde upp i en intervju med tv-ikonen Oprah Winfrey och berättade öppenhjärtigt om att de kände sig svikna.

Stort bråk efter nya bilden på Meghan Markles son Archie

I samma intervju avslöjade Meghan att någon i kungafamiljen fällt en rasistisk kommentar om hennes lille son, Archie.

– Månaderna då jag var gravid med honom, hade vi diskussioner med kungafamiljen, de sa 'han kommer inte att få säkerhetspersonal, han kommer inte att få en titel', och också oro och samtal kring hur mörk hy han skulle få när han föddes, sa Meghan.

Det var därför ingen skräll att våldsam debatt uppstod när drottning Elizabeths officiella Instagram-konto grattade Archie på födelsedagen igår. Kommentarsfältet blev snabbt uppdelat i två läger: lag Elizabeth mot lag Meghan.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av The Royal Family (@theroyalfamily)

"De förtjänar inte detta – hon är självisk"

"Varför firar vi detta? Den här lille pojken har ingen titel och hans föräldrar arbetar inte för kungafamiljen, faktum är att de slängde hela kungafamiljen framför bussen", skriver en användare.

"De förtjänar inte den här hedersbetygelsen efter hur de behandlat familjen. Det är sorgligt hur en kvinna har förstört Harrys band med familjen på grund av sitt själviska beteende", skriver en annan.

"Ni kanske ska erbjuda Archie skydd om ni bryr er om honom! Ni kanske inte ska driva hans mamma till självmordstankar!", skriver en tredje.

"Det är en skam att den lille pojken inte får lära känna varken sin brittiska eller sin amerikanska familj", skriver en fjärde.

"Ta bort det här inlägget", skriver en femte.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

LÄS MER: Meghan berättar: Levde som fånge i kungahuset

LÄS MER: Meghan dumpade Piers Morgan – verkliga relationen bakom bråket

LÄS MER: SVT-profilernas förvandling – åren efter mystiska avhoppen

LÄS MER: Herman Lindqvist avslöjar sanningen om exfrun – efter splittringen