Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilden på Victoria och Daniel i Ockelbo – väcker starka känslor

27 feb, 2021, 19:00 
Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Ockelbo

Under årens lopp har det pågått i det tysta: Victorias och Daniels ”vanliga” liv i Ockelbo. Men den här gången dök det upp en bild!

Annons
Tillbakablick: Victorias och Daniels första besök i Ockelbo!Brand logo
Tillbakablick: Victorias och Daniels första besök i Ockelbo!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har alltid haft ett ”vanligt” liv i Ockelbo. De har setts kolla in pimpeltävlingen – och sparkutställningen – när Wij Trädgårdar hade isfest på Bysjön (det enda som avslöjade dem var livvakterna med öronsnäckor och långa rockar).

Och innan pandemin slog till var hela Hagafamiljen stammisar på den årliga konstrundan som varje påsk brukar äga rum i trakten.

Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Estelle Prins Oscar Haga slott
Victoria, Daniel och barnen gör mycket roliga – och vanliga – saker privat!

Så var också fallet påsken 2018. Prins Daniels föräldrar Olle och Ewa Westling och hans syster Anna var med på konstrundan – och ett av stoppen var i en gammal nerlagd skola, mitt ute i skogen.

Där blev det saft och kaffe med chokladbollar och kladdkaka – och där stötte Victoria och Daniel ihop med Gävlebon Cicilia Segerstierna och hennes dotter Edit Domstad.

Annons

– De kändes så äkta och sammansvetsade i familjen. Det var som att träffa gamla vänner från förr, sa Cicilia Segerstierna senare till Svensk Damtidning och berättade att hon direkt hade känt igen prins Daniels syster Anna, eftersom hon köpte sitt hus av Cicilia år 2010.

Kronprinsessan Victoria på utflykt med Oscar och Estelle

– Kronprinsessan var precis som en helt vanlig mamma, klädd i jeans och poncho. Och Estelle och Oscar sprang omkring som barn brukar.

Hon berättade också att prins Daniel hjälpte till att duka av och att han log och hämtade Victoria när de frågade om de fick ta en bild. Kronprinsessan och Daniel ställde glatt upp – och du kan läsa mer om det fina mötet i vår artikel här.

Edit Domstad Cicilia Segerstierna Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Konstrundan Ockelbo 2018
Edit Domstad och hennes mamma Cicilia Segerstierna träffade kronprinsessan Victoria och prins Daniel under konstrundan i Ockelbo 2018 och bilden blev ett härligt minne.

Men trots det är det ändå en del extra strikta Ockelbo-bor som reagerar. I familjen Westlings hemtrakter är ju alla så benhårt lojala: Journalister som ställer nyfikna frågor skickar de listiga Ockelboborna iväg i fel riktning. Och själva skulle de aldrig drömma om att be Victoria och Daniel om en selfie.

Annons

– Jag vet ju att Victoria och Daniel brukar titta in och sitta och fika hembakat, ibland är Daniels föräldrar också med, och det har inte blivit något rabalder kring det. De har kunnat göra det som vilka vanliga människor som helst, säger Yngve Gunnarsson från Ockelbos hembygdsförening till Svensk Dam.

– Förutom häromåret, då dök det plötsligt upp en bild i en tidning. Då var det en besökare, som inte var från Ockelbo, som inte kunde motstå att ta upp kameran!

Ockelbo
Ockelbo by day.

Foto: TT, Kungliga Hovstaterna, privat.

Annons