Bilden som avslöjar sanningen om Ewa Westling!

Ewa Westling är en av kungafamiljens med gåtfulla bekantskaper.Men den här bilden avslöjar sanningen om prins Daniels mamma.
Slå på ljud

Ewa Westling och Olle Westling är, skrivet med största tänkbara respekt, vanliga människor. De lever i Ockelbo, den lilla staden med 2700 invånare, tre mil norr om Sandviken.

Båda är pensionärer. Olle är tidigare chef för äldreomsorgen i Sandvikens kommun – hustrun Ewa var posttjänsteman i Gävle. Det är en livsstil som fostrar jordnära personligheter. Personligheter som vi fick se prov på när Ewa och Olle först presenterades i offentligheten.

Ewa Westling – bilden avslöjar sanningen

Ewa Westling och maken Olle förbereder för Daniels 30-årsfest.

Ewa Westling och maken Olle förbereder för Daniels 30-årsfest.

När Daniel skulle fira sin 30-årsfest var Ewa och Olle såklart inbjudna. De skulle få mingla med inte bara kungligheter, utan också kronprinsessan Victorias vänner från societeten. Men Ewa och Olle kom inte farandes med limousiner och bärhjälp. De bar sina egna väskor, helt chosefritt.

Där fick vi en första anblick av paret Westling och deras gemytliga utstrålning. Ett annat sådan ögonblick finns skildrat i boken “Victoria – prinsessa och mamma”, skriven av Johan T Lindwall, Svensk Dams chefredaktör.

 

LÄS OCKSÅ: Beslutet för Ewa Westling – vägrar ställa upp!

“Det blev helt tyst”

Scenen som skildrar prinsessan Estelles dop visar hur förvandlingen från vanligt pensionärspar till självklara medlemmar av finrummet fullbordades.

“Det blev helt tyst inne i kyrkan när de stora dörrarna öppnades. In kom Ewa och Olle Westling. Jag hade fått en fantastisk plats och satt precis vid gången. När Daniels föräldrar nu klev in i kyrkan skrevs historia, för strax bakom dem kom statsminister Fredrik Reinfeldt. På en enda morgon hade rangordningen ändrats: Nu var Ewa och Olle Westling farföräldrar till Sveriges framtida drottning och de stod genast i högre rang än självaste statsministern”, skriver Johan. 

“Olle Westling log stolt mot mig när han passerade min plats. För första gången på länge såg han ut att trivas i de finare salongerna.”

 

LÄS OCKSÅ: Ewa Westling i tårar – grät inför alla!