Bilden som oroar prinsessan Sofia – inför prinsessan Madeleines flytt

26 apr, 2023, 09:30 
Prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine
För prinsessan Sofia för prinsessan Madeleines flytt hem till Sverige med sig ett orosmoment.
Annons

Det kommer att bli många fina återföreningar för prinsessan Madeleine när hon flyttar hem till Stockholm i höst. Äntligen bor hon återigen i samma stad som väninnor som Louise ”Lussan” Gottlieb, Katarina ”Katti” von Horn och Lovisa ”Lovis” de Geer.

Prinsessan Madeleine och Emma Pernald
Här ser vi prinsessan Madeleine bredvid Emma Pernald (i skinnjackan).

Och, icke att förglömma, Emma Pernald. Som vi ser på bilden här.

Här dyker prinsessan Sofia plötsligt upp!
Här dyker prinsessan Sofia plötsligt upp!

Bilden som gör prinsessan Sofia nervös inför Madeleines flytt

Men det är en mer kontroversiell vänskap än resten. Emma är nämligen prins Carl Philips exflickvän.

Recept.se Nyhetsbrev

Och i början fungerade Emma som en kil mellan Madeleine och prinsessan Sofia, vilket vår chefredaktör Johan T Lindwall berättar om i boken Madeleine – prinsessan privat.

Annons

– Hon vägrade att ta in broderns nya kärlek. Madeleine som numera var bästa väninna med Emma Pernald tyckte gott att de kunde återförenas, men det var inget som vare sig Carl Philip eller Emma hade en tanke på, båda hade gått vidare med sina liv, säger Johan T Lindwall.

Och Sofia har inte heller alltid varit välvilligt inställd till Emma. När Sofia flyttade in i Carl Philips lägenhet i början av förhållandet hade hon ett tydligt krav: det fick inte finnas ett spår av Emma kvar.

Så Carl Philip tvingades åka till Ikea.

– Sofia vill inte ha någonting att göra med prinsens ex-flickväns saker. En ny säng var ett absolut måste, säger en närstående till paret till Svensk Damtidning.

Detta är Emma Pernald – det gör hon

Emma Pernald är i dag bosatt i en villa på Lidingö. Där bor hon tillsammans med Tomas Jonson, vd på företaget Insplanet, och deras två barn. Själv jobbar hon som marknadschef för storbanken Nordea.

Annons

– Jag jobbar med extern kommunikation i Norden på grupp- och koncernnivå. All kommunikation i Norden helt enkelt, det känns spännande, har hon berättat för Svensk Damtidning.

Vänskapen med Madeleine är intakt.

– Hon försöker alltid se till träffa Madeleine så fort prinsessan är i Stockholm, säger Svensk Damtidnings reporter Ellen Myrgård i Svensk Dam Förklarar.

Annons