Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilderna på Camilla får folket att se rött – beslutet för Elizabeths arv

23 nov, 2022, 15:00 

Nu rasar många.

Annons
Se historiska ögonblicket här – aldrig hänt förut!Brand logo
Se historiska ögonblicket här – aldrig hänt förut!

Det har inte varit en lätt resa i den kungliga strålkastaren för drottninggemål Camilla. Efter att Charles förälskade sig i henne medan han var tillsammans med landets stora favorit – prinsessan Diana, började resan i uppförsbacke.

Men nu sitter hon där, som landets drottning. Inte heller det har varit en lätt plats att ta, efter att Storbritannien haft ofattbar sorg efter Elizabeths död. Och nu stormar det kring henne igen.

Historiska dagen

Gårdagen var historisk för det brittiska kungahuset. Det var första gången kung Charles och Camilla stod som värdpar när det var dags för statsbesök. Det har ju annars varit drottning Elizabeths uppdrag, och man kan lugnt säga att hon betade av ett bra gäng sådana under sin tid.

Det är Sydafrikas president Cyril Ramaphosa som planerat ett två dagar långt besök i landet, och under tisdagskvällen var det dags för pampig statsbankett.

För första gången på ett bra tag dammade prinsessan Kate av sin tiara, och gjorde storslagen succé i en tiara som tidigare tillhört prinsessan Diana.

Prinsessan Kate och Sydafrikas president
Kate och Cyril Ramaphosa roade sig!

Det var dessutom första gången hon dök upp på galamiddag som prinsessa av Wales, och första gången Camillas hjässa pryddes av en tiara sedan kung Charles tillträde tronen. En stor dag!

Annons

Folket rasar efter bilderna på Camilla

Även Camilla hade plockat fram den finaste tiaran i kollektionen, och självklart hade den tidigare burits av drottning Elizabeth. Tiaran kallas "The belgian sapphire tiara" och har hängt med ett bra tag.

1965 var Elizabeth på sitt första statsbesök till Tyskland, och då dök hon upp i den för första gången. Enligt The Court Jewller var tiaran en bröllopspresent från Elizabeths far kung George VI, som hon fick 1947. Under åren har den synts ofta, men varit sparsamt använd.

Drottning Elizabeth på statsbesök i Kina 2015
När Elizabeth var på statsbesök i Kina 2015 var tiaran med.

Men nu är den tillbaka – på Camilla. Ett beslut som många britter rasade över när kungahuset la upp bilder från firandet. Många finner blotta synen av att Camilla bär en krona upprörande efter alla tidigare kontroverser, trots att hon ju faktiskt är drottning.

"Camilla bär en riktig drottnings juveler!!! NEJ!!!!"

"Att hon bär en krona gör mig rasande. Detta borde aldrig ha hänt"

"Det här måste vara ett skämt"

Foto: TT

Annons