Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Harrys stora sorg – Meghan syns utan förlovningsringen

23 nov, 2022, 12:00 
Prins Harry och hertiginnan Meghan

Därför bär inte Meghan förlovningsringen som prins Harry ärvde.

Annons
Absurda ryktena om Meghan – mitt under landssorgenBrand logo
Absurda ryktena om Meghan – mitt under landssorgen

Idag har det gått 25 år sedan prinsessan Diana tragiskt omkom i en bilolycka i Paris, och världen lämnades i en djup chock och sorg.

När hon dog var sönerna prins William och prins Harry bara 15 respektive 12 år gamla. Enligt Forbes ärvde de 10 miljoner dollar var, cirka 106 miljoner kronor, och en del av hennes privata föremål.

I dokumentären The Diana Story kommer det fram att William ärvde hennes klocka, medan Harry ärvde henne förlovningsring. Föremålen ska de själva valt ut som ett speciellt minne.

Harrys sorg – orden om Dianas ring

Dianas tidigare butler och vän Paul Burell berättar i dokumentären att Harry hade ett mycket speciellt band till ringen.

Annons

”Jag minns när jag höll mammas hand när jag var en liten pojke och hur den ringen alltid gjorde illa mig för att den var så stor”, ska Harry ha sagt enligt Paul Burell.

Men det som förvånar många är att hertiginnan Meghan inte bär ringen. Istället sitter den på hertiginnan Kates finger, sedan förlovningen med William.

Prinsessan Dianas ring
Prinsessan Dianas förlovningsring sitter idag på hertiginnan Kates finger.

Därför fick Kate Dianas ring

Det finns dock en naturlig förklaring bakom beslutet. Prins Harry hade vid tillfället inte träffat Meghan, utan istället gett ringen till sin bror som en gåva när relationen med Kate blev alltmer seriös.

Men Diana är fortfarande en del av den förlovningsring som glänser runt Meghans finger. Harry designade själv ringen och bestämde då att två diamanter som tillhört hans mamma skulle vara en del av den.

Prins Harry och hertiginnan Meghan
Prins Harry designade själv ringen som idag pryder hertiginnan Meghans finger.

Foto: TT

Annons