Bilderna på prinsen – som drottning Margrethe inte vill se

ChrisChristophersen / dana press

Prins Nikolai avvärjde en stor kris – genom att nämna sin farmor, drottning Margrethe.

Slå på ljud

I Danmark har den unge prinsen Nikolai vuxit upp och börjar stå på egna ben. Redan får några år sedan fick vi se honom gå modevisningar och han har kallats för ”modeprinsen”.

Nu syns han i en reklamfilm för hotellkedjan Raffles Hotels & Resorts, redigerad av ingen mindre än den välkände regissören Peter Greenaway.

Videon visar en ny sida av prinsen, där han dels syns med bar överkropp i en pool. Danska tidningen Her og Nu skriver att Nikolai var tvungen att använda sin farmor, drottning Margrethe, som ursäkt för att inte behöva ta av sig kläderna helt och hållet, vilket regissören ville initialt.

– Jag älskar att resa i Sydostasien, där jag själv har rötter. Folk är så välkomnande och jag älskar kulturen. Genom åren har jag ofta rest till Hong Kong, där min mamma föddes. Det var mycket meningsfullt för mig att arbeta med kampanjen 'Hotel Royalty Since 1887' i Singapore, säger prins Nikolai.

Prins Nikolais och Benedikte Thoustrups lycka

Nikolai och flickvännen Benedikte har under hösten tagit ett stort steg och flyttat till Frankrike tillsammans, där paret tillbringar höstterminen som en del av sin utbildning.

Benedikte har tidigare bott i staden då hon studerade på det anrika universitetet Sorbonne. Det var då som Nikolai tvingades vara ifrån flickvännen.

Sommaren 2019 återförenades paret och nu ska de alltså få uppleva romantiska Paris tillsammans, wow!

LÄS MER: Bekräftat: Grevinnan Alexandra dejtar en gift man

LÄS MER: Skrämmande detaljer om prins Joachim efter stroken

LÄS MER: Grevinnan Alexandra bekräftar skönhetsingreppet