Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilderna på Sofia får alla att haja till – är inte sig lik alls

24 apr, 2024, 05:00 
Prinsessan Sofia
Bilderna på Sofia sprids och reaktionerna låter inte vänta på sig – prinsessan är inte sig lik.
Annons
Sanningen bakom prinsessan Sofias mystiska frånvaroBrand logo
Sanningen bakom prinsessan Sofias mystiska frånvaro

I nio år har prinsessan Sofia varit en hårt arbetande medlem av kungafamiljen, vilket också innebär ständigt nyfikna blickar på sig.

Ja, det här ingår ju i själva jobbet - att representera vårt avlånga land - och det gör Sofia med en oerhörd elegans och värme, två egenskaper hon är starkt förknippad med.

Men på de nya bilderna på prinsessan kliar sig kungliga fans i huvudet. Sofia är inte sig lik, råder konsensus.

Prinsessan Sofia väcker reaktioner

Sofia är inte bara prinsessa, hon är också en modedrottning. Och under åren i kungafamiljen har hon bara raffinerat sin stil.

Prinsessan klär sig allt som oftast i feminina silhuetter med romantiska inslag, och är inte heller rädd för att experimentera med färger och roliga mönster.

Annons

Något som också plockats upp utomlands. Sofia omnämns ofta för sina träffsäkra stil i utländsk press, nu senast blev det starka reaktioner när hon klev ut i en rosa sidenblus med ballongärmar.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip går bredvid varandra
Prinsessan Sofias chockrosa sidenblus blev en riktig succé! Foto:JONAS EKSTRÖMER

Innan dess tog Sofia tog ett annat klädval som fått flera att höja på ögonbrynen. Flera påpekar att det inte är prinsessans vanliga stil – och även att det inte är ett lika träffsäkert val som annars.

Sofias beslut leder till höjda ögonbryn

Allt efter att Sofia besökt EU-parlamentet i Bryssel, iklädd en mörkgrön kavaj, topp och vida byxor i samma färg, som man kan se på Royal Fashion Polices Instagram. I kommentarsfältet går att läsa:

"Inte min favoritlook. Färgen gör inte så mycket för henne och baggy byxor med den mer figursydda jackan ser ut proportionellt för mig".

"Byxorna är för vida, passar inte med kavajen. Ger henne en tantig look, vilket hon såklart inte har i vanliga fall".

"Varken färg eller passform är rätt".

Ja, alla tycker vi olika. Men en sak är säker, på det stora hela är Sofia känd för sin träffsäkra stil, som är modern och skandinavisk. Samtidigt fortsätter prinsessan förnya sig. Det är stor skillnad på hur Sofia klädde sig när hon fick prins Carl Philip på fall till hur hon klär sig nu.

Foto: TTAnnons