Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilderna på Victoria och Daniel sprids utomlands – kusliga upptäckten

20 jun, 2023, 06:00 

Nu har en upptäckts gjort – och den får till och med utländsk press att reagera!

Annons

Den 19 juni var en alldeles särskild dag för våra kungligheter. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel firade nämligen 13 år som gifta, och kärleksdagen uppmärksammades säkerligen hemma på Haga.

Dessutom blev det skriverier i pressen, alla ville minnas tillbaka på den ljuvliga sommardagen! Men nu görs också en kuslig upptäckt...

Så blir kronprinsessans stora fest • Haralds egna ord om olyckan • Victorias viktiga resa – 3 kungliga snackisar från vecka 24!Brand logo
Så blir kronprinsessans stora fest • Haralds egna ord om olyckan • Victorias viktiga resa – 3 kungliga snackisar från vecka 24!

Kusliga upptäckten efter kronprinsessan Victoria och prins Daniels beslut

Ja, för det är ju så att det inte bara var Victoria och Daniel som tyckte 19 juni var en alldeles perfekt dag för att fira kärleken. Bilderna från när paret mötte svenska folket spreds i svensk såväl som utländsk media.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel möter folket efter sitt bröllop
Man minns det som igår – en folkfest!

Danska Billedbladet valde att uppmärksamma det svenska kronprinsessparets bröllopsdag med följande rubrik:

Annons

"Victoria och Daniel: Samma val som två andra kungapar"

För visst är det så! 1976 var det kungen och drottningen som lovade varandra evig kärlek den 19 juni, och i Storbritannien firade Prins Edward och Sophie 24 år som gifta samma dag.

Drottning Silvia om första mötet med kungen: "Sa klick"

Att just 19 juni blev det optimala datumet för kungliga vigslar är kanske inte är jättekonstigt. Det är ju när sommaren är som finast, bara några dagar innan midsommar! Men visst är det en kuslig upptäckt, att det var ett trippelt sammanträffande.

Under sommaren infaller också ett extra minnesvärd datum för kungaparet. Det är den 26 augusti, datumet de möttes för första gången i München – en dag som ju förändrade drottning Silvias liv för gott.

I fjol var det 50 år sedan deras vägar korsades för första gången, och Svensk Damtidnings reporter Helena Wiklund fick sig en pratstund med drottningen. Hon mindes med värme tillbaka på den speciella dagen:

– Det var som att tiden stannade... Det var mycket märkligt. Jag tror att det var då som det sa klick.

Foto: TT

Annons