Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria och Daniels beslut inför sommaren – försvinner plötsligt

20 jun, 2023, 05:00 

Victoria och Daniel har privata planer för sommaren.

Annons

Victoria och Daniel har haft en hektisk vår med massvis av uppdrag varje vecka där de representerat kungahuset på många olika sätt. Särskilt Victoria har förutom sin egen del tagit ansvar för att stötta kungen under många olika tillfällen under våren och försommaren.

WOW! Här dyker Ewa och Olle Westling upp – efter alla årBrand logo
WOW! Här dyker Ewa och Olle Westling upp – efter alla år

Victoria måste hela tiden tänka på hur hon representerar Sverige. På så sätt är hon också begränsad i vad hon kan och inte kan göra, enligt kungaexperten Herman Lindqvist.

– Hon kan inte åka i väg i två veckor till Mauritius. Hon är väldigt styrd, den mest styrda av alla i familjen, har historikern och kungaexperten tidigare sagt till Svensk Damtidning.

Victoria ensam på uppdrag

Nyligen var hon även på en expedition på Svalbard, dit hon åkte som ensamrepresentant för kungahuset.

Annons

Victorias ensamresa har bland annat uppmärksammats i danska Se och Hör. Tidningens kungaexpert Caroline Vagle förklarar nu att det relativt ofta är så att vVictoria gör uppdrag utan prins Daniel.

– Kungligheterna har många självständiga uppdrag, så det är absolut inget onaturligt med att kronprinsessan Victoria reser ensam. Det kan till exempel vara att prins Daniel har något annat på agendan. Det är inte allt som står i den officiella kalendern.

– Det kan också vara något privat som gör att de gemensamt kommit överens om att han ska stanna hemma med barnen, säger hon.

Men nu får de en välförtjänt paus.

Det återstår bara ett par uppdrag var i deras kalender och sen är det helt tomt inför sommaren, till skillnad från kungens schema som är välfyllt ända fram till hösten.

Annons

Deras sista officiella uppdrag tillsammans innan det är dags för semester är en invigning av konstverk med anledning av Stockholms stadshus 100-årsjubileum. Sen är det ledigt för hela slanten!

Annons