Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Splittringen mellan Victoria och Madeleine: ”Vill inte vara nummer två”

22 mar, 2023, 22:20 
Stora skillnaden mellan kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine – nu kommer sanningen fram.
Annons

I hela sitt liv har kronprinsessan Victoria drillats för att en dag bli Sveriges drottning och statschef. De senaste åren har hon växlat upp sitt arbete och stått vid kungens sida under allt viktigare uppdrag.

Silvias första ord om Madeleines SverigeflyttBrand logo
Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt

Som kronprinsessa är hon väldigt begränsad i vad hon kan och inte kan göra. Hon kan exempelvis inte bara lämna Sverige hur som helst och måste alltid tänka på hur hon representerar landet.

– Hon kan inte åka i väg i två veckor till Mauritius. Hon är väldigt styrd, den mest styrda av alla i familjen, säger historiken och kungaexperten Herman Lindqvist till Svensk Damtidning.

Kronprinsessan Victoria är mer styrd än prinsessan Madeleine
Kronprinsessan Victoria.

Madeleine undviker kungliga strålkastarljuset

Prinsessan Madeleine har inte samma krav på sig. De senaste åren har hon och familjen varit bosatta i lyxområdet Pinecrest, Florida, och valt ett liv långt bort från det kungliga strålkastarljuset.

Annons

Madeleine har alltid trivts med att hålla sig i bakgrunden och undvikit kameraljuset. Hon ställer även ogärna upp på intervjuer, till skillnad från sin storasyster Victoria.

– Hon har aldrig trivts där och hon har alltid försökt att hålla sig i bakgrunden, försvinna helt eller resa någonstans. Så hon trivs inte i den rollen, säger Herman Lindqvist i Svensk Dam Förklarar.

”Vill inte vara nummer två”

Men när hon och familjen nu flyttar hem till Sverige kommer det innebära stora förändringar. Däremot tror inte pr-experten Paul Ronge att Madeleine kommer ha så lite med kungahuset att göra som möjligt.

– Hon (Madeleine reds anm.) har alltid varit ganska tuff och vill inte vara nummer två, säger Paul Ronge till Svensk Damtidning och fortsätter:

– Jag tror att det finns stora komplikationer med att vara just tvåa, som prins Harry. Madeleine har hanterat det på sitt sätt, och mycket smartare än vad Harry gjort.

På vilket sätt då?

– Genom att hon gått sin egen väg. Hon har gått vid sidan om och inte blivit den här som får representera som tvåa.

Prinsessan Madeleine undviker helst det kungliga strålkastarljuset
Prinsessan Madeleine undviker helst det kungliga strålkastarljuset.

Foto: TT

Annons