Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilderna på Victoria och Daniel som fått kungen att se rött: "Rejält arg"

02 jan, 2024, 18:00 

Bilderna skulle aldrig ha kommit ut – men det gick inte att stoppa.

Annons

Idag är det svårt att tänka sig kronprinsessan Victoria utan sin älskade prins Daniel vid sin sida.

– Jag vet min roll. De flesta vill höra och se Victoria, och jag mår bra av det. Jag tycker hon är fantastisk, sa prins Daniel till Carina Bergfeldt i somras.

Ja, han är hennes ständige stöttepelare och parhäst. En verklighet som kanske kändes långt bort när kronprinsessan Victoria och då Daniel Westling smög med sin kärlek i Ockelbo.

Tills en bild avslöjade allt.

Victoria & Daniel: lyckliga i alla sina dagar!Brand logo
Victoria & Daniel: lyckliga i alla sina dagar!

Så höll kronprinsessan Victoria och prins Daniel relationen hemlig

Det fanns givetvis ett stort intresse bland allmänheten när det ryktades om att Victoria har träffat kärleken. Det är ju en potentiell prins det är frågan om!

Vi spolar tillbaka bandet. Kronprinsessan är ung, och har blivit god vän med gymägaren Daniel Westling. Känslorna har vuxit sig starkare, och en kärleksrelation inleds. Men det är inte bara att sätta sig på en solig uteservering i Stockholm med sin dejt när man är kronprinsessa.

Annons

Istället fick de smyga med relationen, och de enda som visste något var Victorias innersta krets – och såklart Daniels föräldrar. De tog ju in Victoria i sitt hem, och lät henne vara alldeles vanlig hemma i Ockelbo. Det blev en tillflyktsort för paret under den första tiden, och är det än idag.

Dåvarande Daniel Westling och kronprinsessan Victoria påväg att spela golf 2002
Victoria med pojkvännen Daniel 2002.
Dåvarande Daniel Westling och kronprinsessan Victoria utanför en biograf
Kärleken gick inte att ta miste på.

Bilden på Victoria och Daniel som fick kungen att se rött

Men så en dag, blev det nykära paret bjudna på fest. Det var en av Victorias närmsta vänner Caroline Kreuger som fyllde år, och då hon också var PT-kund till Daniel föll det sig naturligt att de båda kom.

Annons

Festen var topphemlig:

– Ingen fick ta några bilder och ingen fick yppa ett ord om vad som hände inne på festen. Jag fick all information om festen, säger Johan T Lindwall som är chefredaktör på Svensk Damtidning.

Fram mot kvällen spirade kärleken, och Daniel och Victoria utbyter en kyss. Det skulle visa sig vara en kyss att komma ihåg,

– Helt öppet inför alla människor och rakt framför de öppna panoramafönstren. Utanför restaurangen väntade flera fotografer och kyssen fastnade naturligtvis på bild, förklarar Johan T Lindwall.

Dagen efter festen tapetserar bilden löpsedlar, kronprinsessan, och hennes nya kärlek Daniel Westling som kysser varandra. Bilden ska ha gjort kungen ursinnig, som dessutom inte hade särskilt bra koll på Daniel från Ockelbo.

– När kungen blir arg så blir han rejält arg. Det här var ett sådant tillfälle, redogör Johan T Lindwall för i boken Victoria - Prinsessa och mamma.

Han utvecklar:

– Men nu var kungen irriterad och ordentligt sur: Victoria på hela förstasidan av en kvällstidning, kyssandes Daniel Westling.

Detta skulle ju däremot glömmas snabbt, eftersom Daniel inte var någon lättvindig fling – utan vår framtida prins och kronprinsessan stora kärlek.

Foto: TT

Annons