Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilderna som Silvia inte vill se: ”Blir ledsen”

06 feb, 2023, 19:00 

Så påverkas Silvia av senaste tidens turbulens.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Den senaste månaden har turbulensen varit stor kring den svenska kungafamiljen. Kung Carl Gustafs oväntade utspel om successionsordningen skapade flera negativa rubriker, som påverkade såväl kungen som kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip.

Tillbakablick: Här gifter sig kungen och Silvia 1976 – se magiska kärleksfesten!Brand logo
Tillbakablick: Här gifter sig kungen och Silvia 1976 – se magiska kärleksfesten!

I år firar kungen 50 år på tronen och i juni är det på dagen 500 år sedan Gustav Vasa valdes till kung. På det fyller prins Daniel 50 år och drottning Silvia 80 år.

Med andra ord hade kungafamiljen fått en betydligt bättre start. Inte minst då man går in i ett kungligt superår, fyllt av festliga tillställningar, historiska händelser och minnesvärda ögonblick.

Annons
Drottning Silvia, kung Carl Gustaf, kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Det kungliga superåret har börjat för kungafamiljen.

”Väldigt obehagligt och orättvist”

Historikern och kungaexperten Herman Lindqvist är övertygad om att kritiken påverkat kungen och att han inte tagit helt lätt på den senaste tidens turbulens.

– Jag tror han tycker det är väldigt obehagligt och orättvist, han har ju inte gjort annat än skött sig jobb så gott han kan och så blir han angripen på olika sätt. Jag tror han tycker det är väldigt otrevligt, säger Herman Lindqvist till Svensk Damtidning.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia är både kungliga arbetskollegor och man och hustru.
Annons
Drottning Silvia
Enligt Herman Lindqvist har drottning Silvia påverkats av senaste tidens turbulens.

Så påverkas Silvia av turbulensen

Kungen och Silvia är kungliga arbetskollegor – men också man och hustru. Silvia finns ständigt vid sin makes sida och när vindarna blåser drabbas även hon.

På frågan om hur Silvia påverkas svarar Herman Lindqvist så här:

– Mycket hon också, hon är ju inte lika aktiv nu som hon var från början. Hon valde alla intervjuer kungen skulle göra och på den tiden så satt hon alltid bredvid och tittade beundrande på kungen medan han gjorde dem. Nu orkar hon inte lika mycket och styr inte alls längre någonting. Jag tror hon blir ledsen när hon ser såna negativa saker.

Drottning Silvia
Enligt Herman Lindqvist har drottning Silvia påverkats av senaste tidens turbulens.

Foto: TT

Annons
Annons