Bilderna visar – här kliver Sofia in på Madeleines område

Prinsessan Sofias senaste projekt visar inte bara att hon är en omtänksam person.Det tyder också på att hon har blivit inspirerad av prinsessan Madeleine.

Prinsessan Sofia är en samhällsengagerad individ – det är ett som är säkert. Inte nog med att hon brinner för att skydda unga från näthat – hon är också hedersordförande i Project Playground.

Hon grundade PP tillsammans med Frida Vesterberg. På organisationens hemsida kan man läsa är att syftet är att “erbjuda en trygg plattform för barn och ungdomar att kunna utvecklas och få verktyg för livet genom bland annat sport, lek och rekreation med fokus på individen och närmiljön”.

Prinsessan Sofia på plats i Sydafrika

Sofia var nyligen i Sydafrika för att arbeta på fältet med sin stora passion.

Går in på Madeleines område

Men nu har Project Playgrounds verksamhetsområde breddats. Deras sydafrikanska gren, Project Playground South Africa, gick nyligen ut på Instagram med att deras anställda tagit kurser för att kunna hjälpa ännu fler utsatta barn.

Kursen har underrubriken: “Att effektivt kunna bekämpa barnmisshandel, medveten vanvård och sexuella brott riktade mot barn.”

En mycket behjärtansvärd kamp, övervakad av ordföranden prinsessan Sofia. Men det här innebär också att Sofia numera delar kall med prinsessan Madeleine.

“Det är jätteviktigt”

Madeleine med kastanjebrunt hårsvall.

Madeleine med kastanjebrunt hårsvall.

Madeleine har arbetat emot övergrepp på barn via organisationen Childhood. Hon har också skrivit en barnbok, ”Stella och ­hemligheten”, för att dra uppmärksamhet till frågan.

– I mitt arbete med Childhood har jag gjort kampanjer för att öka medvetenheten om sexuella övergrepp på barn. Jag och min kollega Karini insåg att trots att vi har nått ut till tusentals människor och organisationer så är det svårt att nå ut med dessa budskap till barnen. Det var då idén föddes till att skriva en barnbok, sa Madeleine i sin stora intervju med Mama.

– Jag tror det är jätteviktigt att barnen tidigt förstår och respekterar det här med kroppslig integritet och att man inte tar någon på vissa ställen på kroppen – man respekterar de ­privata områdena.