Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilderna visar sanningen om Sofia och Silvias relation – går inte längre att blunda för

22 jan, 2023, 06:00 

Nu är det tydligt. Så ser drottning Silvias relation till svärdottern prinsessan Sofia ut.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Att komma in som utomstående i en helt ny familj kan vara nervöst och påfrestande för vem som helst. Det är ju svårt att veta hur man ska passa in, och hur man ska bete sig. Tänk då att du är prinsessan Sofia, prins Daniel och Chris O'Neill – och dina svärföräldrar är kungen och drottningen!

Glamextra! Kungafamiljens jättefest på Kungliga slottetBrand logo
Glamextra! Kungafamiljens jättefest på Kungliga slottet

Samtliga tre har skött det med bravur, även om det säkerligen varit nervöst. Nu kommer sanningen fram om Sofia och Silvias relation.

Prinsessan Sofias relation till kungafamiljen

Det var 2009 som prinsen och Sofia möttes för första gången, i vimlet i Båstad. Det dröjde tre år innan det gemensamma flyttlasset gick, och paret lämnade slottet och flyttade till en lägenhet på Sjötullsbacken.

Ja, resten är som bekant historia. Ett sagolikt bröllop och tre småprinsar senare är det svårt att föreställa sig hur kungafamiljen varit utan Sofia. Och visst är det tydligt att de känner likadant.

Annons

Sofia är oerhört plikttrogen, och förutom att hon jobbar med sina egna projekt som Project Playground och Prinsparets Stiftelse ser hon till att dyka upp vid prinsens sida så gott som alltid.

Detta är såklart mycket uppskattat av kungaparet, som ser det hårda arbete Sofia gör för kungahuset. Det är dessutom tydligt att Sofia och Silvia har en fin relation – de har till och med skapat något av en (förmodligen omedveten) tradition!

Bilderna visar sanningen om drottning Silvia och prinsessan Sofia

Kanske är det en lycklig slump, men i december när kungen bjöd in Nobelpristagarna till middag på slottet hamnade alla blickar på Sofia och Silvia. De matchade nämligen helt perfekt i den ovanliga färgen orange!

Prinsessan Sofia i en orange klänning bredvid prins Carl Philip, och drottning Silvia i en orange klänning bredvid kung Carl Gustaf
En slump eller planerat? Vem vet!

Diskret – men ändå tillräckligt tydligt för att det inte ska flyga obemärkt förbi.

Och nu har det hänt igen. På fredagskvällens Sverigemiddag på slottet var de lika som bär i silverklänningar! Prinsessan Sofia i en paljettdröm från Andiata, och drottning Silvia i en snarlik vacker klänning. Vilken grej!

Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia fotograferas inför Sverigemiddag på Slottet
Wow – så vackra!

Foto: TT

Annons