Bildextra – så firade prins Daniel Fars dag

Daniel tog med Estelle på match.

Kunglig glans på läktaren smäller förstås högt - och klart att prins Daniel ville heja fram favoritlaget AIK på Fars Dag!

AIK blev på söndagen den 11 november svenska mästare i fotboll för tolfte gången, en seger som nog inte undgick många i idrottssverige. Finalmatchen spelades mot Kalmar FF på motståndarlagets hemmaarena Guldfågeln Arena i Kalmar.

Prins Daniel på läktaren.

Självklart fanns vår sportiga kungafamilj på plats vid den viktiga och spännande matchen – och inte förvånande var det den inbitne AIK:aren prins Daniel som åtagit sig ”uppdraget”. Prins Daniel syntes på VIP-läktaren tillsammans med några vänner men utan familjen. Daniel brukar ju annars gärna ta med prinsessan Estelle, 6, på olika sportevenemang, men denna gång fick lillsessan stanna hemma.

Spana in fina familjen på mobilen

Kanske tyckte Victoria och Daniel att resan skulle bli lite för lång för Estelle – den tar trots allt ett antal timmar, och på måndagen skulle ju Estelle gå i skolan som vanligt. Men kronprinsessfamiljen var närvarande ändå – under matchen sågs nämligen prins Daniel med sin mobil i handen, vars skal pryddes av en fin bild på familjen!

Prins Daniel på AIK-läktaren.

Strax före 17-tiden på söndagen var segern ett faktum, och prinsen höjde armarna i en segergest tillsammans med tusentals andra fans. Vi gissar att det även bröt ut ett jubel framför tv:n hemma på Haga slott!

Daniel hejar på AIK

I våras, när kungen firade sin födelsedag, höll Estelle hov på slottsbalkongen och visade gärna upp sina naglar, som hon målat varannan svart och varannan gul – en tydlig hyllning till sitt och pappas favoritlag.

Estelles AIK-naglar.

Estelle fostras till fotbollsfan

Men även om Estelle fick stanna hemma denna gång har vi förstått att lillsessan redan är en inbiten AIK:are, precis som pappa. Det är en medveten satsning från prins Daniel – redan när den lilla prinsessan var två månader vittnade flera AIK-spelare på twitter om ett ovanligt uppdrag: Att signera fansattiraljer åt den nyfödda lilla Bernadotten. ”Vart lite nervöst när man skulle signa två tröjor till Kungahuset imorse. En matchtröja och en bebiströja”, skrev mittfältaren Daniel Gustavsson.

Morfar kungen däremot förvånade många genom att för några år sedan avslöja att han är djurgårdare – detta trots ett livslångt hedersmedlemskap i AIK. Vi gissar därför att tongångarna på Drottningholms slott inte var lika muntra i söndags…!

Läs också:

Se bilderna! Estelle och Daniel på fotbollsmatch

Vilken snackis! Prinsessan Estelles hemliga signal på slottsbalkongen

Daniel på fotbollsmatch i Solna – AIK mötte Syrianska

Foto: Stella Pictures