Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Birgitta: ”Alla våra hemlisar stannar mellan oss”

02 jan, 2018, 14:11 
AvAnna von Koch
Vi hälsade på hos prinsessan Birgitta, Mona Tumba och Lill-Babs. Vilken underbar trio väninnor!
Annons

Min mormor sa en gång att tre tjejer aldrig kan leka. Men det stämmer inte i prinsessan Birgittas, Barbro ”Lill-Babs” Svenssons och Mona Tumbas fall. De tre jämngamla damerna är bästisar sedan mer än 55 år tillbaka. De har delat glädje och sorg, vet att en hemlis inte förs vidare och har alltid roligt ihop.

Vår reporter Anna von Koch träffade prinsessan Birgitta i Florida, USA.

När Svensk Damtidning möter den levnadsglada trion i Mona Tumbas vackra våning i Florida är det ett nästan tonårsaktigt och fnittrigt kaos som råder. Prinsessan Birgitta och Barbro har tillbringat söndagen på golfbanan med Monas son Johan Tumba, som är golfproffs. Mona har i stället pysslat i sin närbelägna konstateljé.

Birgitta och Barbro är glada och lite svettiga efter flera timmar ute i den stekande solen och hoppar in i varsin dusch medan Mona stökar runt i köket. Hon tar fram pepparkakor till Birgitta, eftersom prinsessan älskar det, och lägger en flaska cava på kylning. När Birgitta och Barbro tio minuter senare fönar håret samtidigt går såklart en propp. ”Mooona”, tjoar de båda lite retsamt i kör.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Mona pysslar i köket medan Birgitta och Barbro gör sig i ordning.

Det märks att de känner varandra väl. De skojar och fyller i varandras meningar. Prinsessan Birgitta har rest hit från sitt älskade Mallorca för en veckas umgänge och golf med väninnorna. Barbro är delvis här i jobb, eftersom hon har uppträtt på SWEA South Floridas 25-årsjubileum, och Mona, ja hon bor ju här sedan många år.

Annons

Barbro och Birgitta hade kunnat bo på hotell, men tycker att det blir mycket mysigare så här. Barbro sover bredvid Mona i en dubbelsäng och prinsessan får ett eget sovrum.

– Birgitta är inte van vid att dela rum med någon, förklarar Mona. Dessutom är Birgitta den mest morgonpigga och tassar först av alla ut i köket.

De tre väninnorna älskar att äta långa mysiga frukostar ihop i sina morgonrockar. Är det inte här hemma i Monas våning, så är det någon annanstans i världen. De gillar också att shoppa eller gå ut och äta en god bit mat tillsammans. De ses inte så ofta, men när de väl gör det är det precis som om det inte har gått någon tid alls. Samtalen tar vid där de slutade.

– Vi tycker och tänker ungefär likadant, säger Mona. Vår kemi stämmer väldigt bra och sedan är det så skönt för vi kan säga vad som helst till varandra utan att någon tar illa upp.

– Ja och det sköna är att jag kan säga vilka hemlisar som helst till er båda och jag vet att det kommer inte längre, fyller Barbro i.

Foto: Suvad Mrkonjic

 

Annons