Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bisarra detaljen i bilden – prins Philips galna plan för sin egen begravning

21 apr, 2021, 08:30 
Drottning Elizabeth
Prins Philip krävde att få sin vilja genomförd på sin egen begravning – och resultatet blev bisarrt.
Annons
3 snackisar efter prins Philips begravningBrand logo
3 snackisar efter prins Philips begravning

Prins Philip hade själv planerat sin begravning in i minsta detalj. Vissa detaljer fick strykas på grund av pandemin och de rådande restriktionerna i Storbritannien, men i stort föll allt ut enligt planen.

Trots att pandemin innebar att folkmassorna inte kunde stå uppradade längs gräsmattorna utanför Windsor Castle, så kunde inget stoppa den brittiska armén från att dyka upp.

Prins Philips begravning – bisarra detaljen som chockar alla

Philip tjänstgjorde själv i flottan under andra världskriget och hade i alla år upprätthållit en nära och varm relation till Storbritanniens soldater. Därför stod de där, plikttroget, för att ta farväl av den store mannen.

Men en detalj i begravningen var omöjlig att förutse. Prins Philip hade gett ett stycke väldigt märkliga instruktioner till fotografen Arthur Edwards, som bevakat den brittiska kungafamiljen i över fyrtio år.

"Hertigen, som planerade varenda ögonblick av sin fina begravning, hade sett till att jag skulle ta bilder gömd inuti en falsk pelare vid trapporna som leder in till St George's Chapel", skriver Arthur i en krönika för The Sun.

Annons

"Det fanns en öppning i samma form som ett brevinkast, det påminde om gömställena som prins Philip brukade sitta i när han fågelskådade i Sandringham. Jag var bara några meter bort från kungafamiljen och deras starka känslor när de sa farväl till honom."

Det var speciellt en medlem i kungafamiljen vars ansiktsuttryck kommer att hemsöka Arthur.

"Jag var nära nog att se hur nedbruten prins Charles – en man som jag känt under halva hans liv – såg ut. Han var nära tårar, och jag kunde se att han insåg ansvaret som kommer med att ta hand om sin mamma och monarkin", skriver Arthur.

Annons