Bluffen kring Victoriakonserten – som dolts från tittarna

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine under Victoriakonserten 2022

Foto: TT

Allt är inte riktigt som det ser ut.

SE FILMEN: Här ankommer kungafamiljen till Victoriakonserten!
0:36

Efter reklamen: SE FILMEN: Här ankommer kungafamiljen till Victoriakonserten!

(0:36)

Slå på ljud

Vilken härlig dag, och vecka, vi har bakom oss! En fullspäckad Victoriavecka 2022 med premiärkortege, Victoriakonsert, och självklart den traditionsenliga Victoriagolfen är bara några av sätten vår kronprinsessa uppmärksammats på bemärkelsedagen med.

Just Victoriakonserten fick många att bänka sig framför tv:n för att följa den härliga sommarkvällen från Borgholm, men det finns en detalj bakom sändningen som tittarna inte får se.

Victorias tårar

Victoriakonserten är likt många andra av hyllningarna under födelsedagsveckan ett koncept som hänger med varje år, och är oerhört omtyckt – av både kungafamilj såväl tv-tittare hemma i sofforna.

I år var inget undantag. Konserten sändes från vackra Borgholms slottsruin, under bar himmel, och som tur är var vädret på födelsedagsfirarnas sida.

På scenen stod Yvette Hermundstad för fjärde året i rad, och ledde tittarna med trygg hand genom det fullspäckade körschemat. Vacker musik signerad Tomas Ledin, Victor Leksell, Tove Styrke, Jonathan Johansson och Janice ekade mellan slottsväggarna – och självklart delades Victoriapriset ut.

Det var Ebba Årsjö som i år fick ta emot det prestigefulla priset, och när kronprinsessan skulle överlämna priset blev hon så pass rörd att hon inte kunde hålla tillbaka tårarna!

Ebba Årsjö och kronprinsessan Victoria under Victoriakonserten 2022
Jonas Ekströmer/TT

Johan T Lindwalls hyllning av Victoria – och kängan mot Chris: “Förvånande och obegripligt”

Bluffen bakom

Allt du behöver veta om Victoriapristagaren Ebba Årsjö

Konserten sändes klockan 21:00, och pågick fram tills 22:30. Vilken härlig kväll det blev för kungaparet, kronprinsessan, prins Daniel, prinsessan Estelle, prins Oscar, prinsparet och prinsessan Madeleine! Eller? Faktum är att hur familjen egentligen spenderade födelsedagskvällen är okänt.

Victoriakonserten var nämligen förinspelad, och ägde rum nästan direkt efter att födelsedagskortegen anlänt till Borgholms slottsruin, alltså runt 18-tiden. Under sändningen kan tittaren få känslan av att det sänds direkt, även om det inte förmedlas av SVT rakt ut, men så är alltså inte fallet.

Det har funnits gott om tid att klippa bort eventuella missar eller tokiga snedsteg, men Svensk Damtidnings reportrar på plats försäkrar att tv-tittaren inte gick miste om några dråpliga situationer.

Prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria under Victoriakonserten 2022.

Något riktigt spännande måste hänt på scenen här – men vad, ja, det går bara att spekulera kring!

Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT