Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bottenlösa tragiken: Kungliga kortegen körde på kvinna – nu är hon död

24 maj, 2023, 08:20 
AvFelicia Plåt
Brittiska kungahuset
Kungliga kortegen körde på 80-årig kvinna. Foto: TT

80-åringen som blev påkörd av kunglig kortege är nu avliden.

Annons

För några veckor sedan arrangerades en trädgårdsfest vid Buckingham Palace. Det var flera kungligheter på plats, bland annat den kungliga doldisen hertiginnan Sophie, hustru till prins Edward.

Kungen bryter mot traditionen med VictoriaBrand logo
Kungen bryter mot traditionen med Victoria

Tragisk olycka

Men dagen därpå skedde en tragisk olycka. Hertiginnans poliseskort var inblandade i en trafikolycka på West Cromwell Road i Earls Court. En motorcykel som var med i kortegen körde på en 80-årig kvinna. Kvinnan fördes snabbt till sjukhus men hennes tillstånd bedömdes som kritiskt och hon hamnade i koma.

Nu två veckor senare gick kvinnans son ut med beskedet att hans mamma har gått bort efter de allvarliga skadorna. Hans mamma hade flera brutna ben och allvarliga inre skador.

– Hon kämpade för sitt liv i nästan två veckor... Men en obotlig hjärnskada gjorde slutligen slut på kampen i dag, säger han till brittisk press.

Annons

"Ber för skadade kvinnan och hennes familj"

Hertiginnan Sophie skickade tidigare ut ett pressmeddelande vid Buckingham Palace där hon skrev att hon riktade sina tankar till kvinnan och hennes familj.

– Hertiginnan tänker på och ber för den skadade kvinnan och hennes familj. Hon är tacksam för att akutpersonalen reagerade så snabbt och hon kommer att hålla koll på läget. Utöver detta vore det olämpligt med ytterligare kommentarer medan saken fortfarande utreds, säger Buckingham Palace.

Edward och Sophie
Sophie har varit med om flera skandaler.

Efter dödsbeskedet har hertiginnan ännu inte gått ut med en kommentar.

Hertiginnans tidigare skandaler

Detta är inte första gången hertiginnan Sophie är med om en skandal. Utan den brittiska pressen har under flera tillfällen grävt fram material om hertiginnan som skakat kungahuset.

Efter förlovningen med prins Edward spreds en bild på Sophie och den brittiska tv-kändisen Chris Tarrant där han blottar hennes bröst på en affärsresa 1988. En annan uppmärksammad bild är även när hertiginnan ligger berusad i en säng i St Anton med enbart en handduk om sig.

Annons