Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines kamp mot klockan – mardrömmen med Chris och barnen

24 maj, 2023, 06:00 

Statistiken prinsessan Madeleine inte vill höra talas om.

Annons

Prinsessan Madeleine med familj har fullt upp med livet i Florida. Inom kort kommer man lämna det exotiska paradiset i Miami, lämna svajande palmer och kritvita stränder.

Silvias första ord om Madeleines SverigeflyttBrand logo
Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt

I augusti kommer de att installera sig i sin lyxiga sjurummare på Hovstallet i centrala Stockholm – i en nyrenoverad lägenhet som försetts med nytt sovrum, klädkammare, klädvårdsrum och ett badrum.

Det blir en helt annan vardag än det anonyma liv familjen levt i Florida, där kameraskygge Chris O'Neill i flera års tid kunnat glida omkring i shorts utan några problem.

Prinsessan Madeleine med familj
I augusti lämnar prinsessan Madeleine med familj soliga Florida för Sverige.

Madeleines huskaos i Florida

Samtidigt har Madeleine och Chris ett dilemma som måste lösas på hemmafronten. Huset i Pinecrest måste säljas, något som visat sig bli en betydligt jobbigare historia än vad de tänkt.

Annons

Huset har en prislapp på 77 miljoner svenska kronor, ett rejält lyft jämfört med de 30 miljoner familjen köpte huset för, och förhoppningen är att en affär snart går i lås.

Men än så länge har man inte lyckats hitta någon köpare och statistiken vittnar om att det kan bli svårt att sälja huset utan att sänka priset ytterligare.

Kan bli svårt att få huset sålt

Att få ett erbjudande tog förra året i Florida 44 dagar och ytterligare 35 dagar för affären att ros i hamn. Eftersom huset legat ute i över 80 dagar ser det inte ut att bli en helt smidig affär för Madeleine med familj.

Enligt mäklarsajten Clever Real Estate är mars, april och maj bra månader att sälja, där maj är den bästa månaden att få sålt snabbt, och drar det ut på tiden kan det bli svårt att få huset sålt för utropspriset.

Annons
Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine har inte lyckats sälja huset i Florida.

Madeleine och Chris har redan sänkt utropspriset med tre miljoner kronor, men det är inte helt otänkbart att de tvingas sänka priset ytterligare i en omvärld som präglas av stigande räntor och oroligheter.

”Nyckelfaktorer som påverkar Floridas bostadsförsäljningstider inkluderar lokala marknadsförhållanden (t.ex. köparens efterfrågan, arbetsmarknaden, stigande bostadsvärden, etc.), tid på året och skicket på din fastighet”, skriver Clever Real Estate.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleines och Chris O'Neills lyxvilla i Florida har legat ute till försäljning i över 80 dagar.

Foto: TT

Annons
Annons