Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris och Madeleine desperata – dumpar priset på lyxhuset

19 apr, 2023, 09:00 

Madeleine och Chris har inget val – nu sänker de priset på lyxvillan i Florida.

Annons

Miami kan stoltsera med vackra sandstränder, flådiga hotell, lyxig shopping, en kulinarisk värld med spännande restauranger och ett klubbliv som få städer kan mäta sig med.

Silvias första ord om Madeleines SverigeflyttBrand logo
Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt

I ett av stadens mest exklusiva villaområden är prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne bosatta sedan 2020.

Huset i Pinecrest ska då ha gått för 30 miljoner kronor. Lyxvillan på 600 kvadratmeter erbjuder pool, åtta sovrum, sex badrum och en rymlig walk-in-closet. Trädgården är gigantisk och kompletteras med en terass som gör det perfekt för stora fester och sammankomster.

Annons
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill lämnar snart Florida.

Så lång tid tar det att sälja ett hus i Florida

När familjen nu flyttar till Sverige har de lagt ut sitt Florida-hus till försäljning. Jättevillan ligger ute för cirka 79 miljoner svenska kronor, ett rejält lyft jämfört med de 30 miljoner familjen köpte huset för.

Men att sälja ett hus i Florida kan bli en långdragen historia. Förra året tog det i snitt 44 dagar att få ett erbjudande och ytterligare 35 dagar innan affären gick i hamn.

Madeleines och Chris hus har nu varit ute till försäljning i närmare 50 dagar. Än länge har man inte ha hittat någon köpare och frågan är hur det kommer gå i en omvärld som beskrivs som orolig.

Annons
Prinsessan Madeleine med familj flyttar hem till Sverige
I augusti flyttar prinsessan Madeleine med familj hem till Sverige.

Madeleines och Chris desperata drag

Bostadsmarknaden i USA har påverkats kraftigt av stigande räntor och oroliga tider, vilket kan resultera i att bostadspriserna sjunker.

Nu kan Svensk Damtidning avslöja att Madeleine och Chris, som flyttar till Sverige i augusti, bestämt sig för att sänka priset på lyxvillan med flera miljoner.

Det nya priset ligger på närmare 77 miljoner kronor, alltså en sänkning med två miljoner kronor, och förhoppningen är så klart att hinna få huset sålt innan flyttlasset över Atlanten.

Annons

Johan T Lindwall om flytten: ”Madeleine har tröttnat”

Hovet har tidigare meddelat att flytten beror på att Madeleine och Chris vill att barnen ska få svensk skolgång och svensk uppväxt.

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall tror dock att huvudorsaken är någon helt annan.

– Madeleine har helt enkelt tröttnat. Hon har tröttnat på att sitta hela dagarna hemma i sin 80-miljonersvilla utan större socialt umgänge. Alla hennes närmaste väninnor lever sina liv hemma i Stockholm – Madeleine har en hel Atlanten mellan sig, vännerna och resten av familjen, skriver han.

Chris O'Neill, prinsessan Madeleine och prins Carl Philip
Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall tror att huvudorsaken till flytten beror på att Madeleine tröttnat på livet i Florida, långt bort från vänner och kungafamiljen.

Foto: TT

Annons