Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Johan T Lindwall: Hur ska Chris klara ett liv i Sverige?

08 mar, 2023, 08:00 
AvRedaktionen Svensk Dam

Under tisdagen meddelade hovet att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar tillbaka hem till Sverige. Nu höjer Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall ett varningens finger.

Annons
Hovet bekräftar: Prinsessan Madeleine och familjen flyttar till Sverige!Brand logo
Hovet bekräftar: Prinsessan Madeleine och familjen flyttar till Sverige!

Den såg jag inte komma. Inte i alla fall nu. Men fullständigt logiskt att Madeleine nu väljer att packa väskan och flytta hem till Sverige. Hade någon frågat mig innan det blev känt att Madeleine flyttar hem igen till Sverige hade jag sagt: Absolut. Men det kommer dröja många år.

Men så kom beskedet från kungliga hovstaterna att prinsessan Madeleine och resten av familjen väljer att i år flytta hem igen till Sverige. Hovet hävdar att huvudorsaken är att prinsessan Madeleine och Chris O’Neill vill att barnen ska få svensk skolgång och svensk uppväxt. Well…jag köper inte riktigt den. När de flyttade senast från Sverige till USA var argumentet att barnens svenska skolgång lätt kunde tillgodoses i Florida.

Annons

Nu låter det annorlunda, men jag tror att huvudorsaken till flytten hem igen till Sverige är en helt annan: Madeleine har helt enkelt tröttnat.Hon har tröttnat på att sitta hela dagarna hemma i sin 80-miljonersvilla utan större socialt umgänge. Alla hennes närmaste väninnor lever sina liv hemma i Stockholm – Madeleine har en hel Atlanten mellan sig, vännerna och resten av familjen.

"Madeleine har tröttnat på ett liv i den gyllene buren"

Jag tror att det är så enkelt att Madeleine har tröttnat på ett liv i den gyllene buren – i det här fallet 80-miljoners palatset i Florida. Isoleringen på andra sidan av Atlanten har helt enkelt brutit ner henne och nu vill hon hem igen till ett socialt liv med vänner och resten av kungafamiljen.

Annons

När Madeleine och Chris från början flyttade till USA var det för att få ett mycket mer anonymt liv än hemma i Stockholm. Både Madeleine och Chris upplevde det som jobbigt varje gång de rörde sig hemma på Östermalm och i princip alla vände sig om och tittade med stora ögon.I Florida slapp de det. Men priset blev ett helt annat: Ensamheten.

Chris och Madeleine har i olika omgångar flyttat mellan USA, Storbritannien och Sverige. Senast de flyttade från London till USA var 2018 och då deklarerade Madeleine för sina väninnor att de ville göra något nytt i sitt liv. Nu fem år senare ska flyttlasset gå igen – den här gången hem till Sverige.

Orden om Chris: "Måste höja ett varningens finger"

Jag har väldigt svårt att se hur Chris ska acklimatisera sig till Sverige och Stockholm. Vet att han ofta förr brukade beklaga sig över den uppmärksamhet hans person skapade när han var ute och rörde sig på allmänna ytor. För svenska kungahuset är det högsta vinsten att prinsessan Madeleine kommer hem igen. Äntligen får vi hem glamouren och mystiken igen till kungahuset.

Annons

Hovet har ännu inte gått in i detalj på hur flytten hem till Sverige kommer påverka prinsessan Madeleines framtida jobb för kungahuset. Helt enkelt: Kommer Madeleine att nu börja göra officiella uppdrag hemma i Sverige?

Välkomna hem! Det säger jag och resten av Svensk Damtidning, men jag måste ändå höja ett varningens finger: Hur ska Chris komma att klara av en vardag i Stockholm? När det är som mörkast i november. När han ska traska från Hovstallet uppför Nybrogatan till Hemköp vid Östermalms torg i ett isande kallt och regnigt Stockholm. I totalt mörker, gatan bara upplyst av butikerna längs Nybrogatan.

Jag har svårt att se det framför mig - hur Chris ska palla? Byta klarblå himmel och 25 grader i Florida mot ett iskallt Stockholm i november. Men visst…större under har ju hänt.

Annons