Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets svar: Så påverkas Chris jobb efter Madeleines chockbesked

07 mar, 2023, 16:00 

Så påverkas Chris O'Neills jobbsituation av flytten till Sverige.

Annons

Prinsessan Madeleines make Chris O'Neill har gjort sig känd som en affärsman som verkligen brinner för sitt arbete. Det var också därför som han för tio år sedan tackade nej till prinstiteln.

Johan T Lindwall: Isoleringen knäckte prinsessan MadeleineBrand logo
Johan T Lindwall: Isoleringen knäckte prinsessan Madeleine

– Det är jag som försörjer familjen och ska sätta maten på bordet. Jag har ett arbete där jag inte alltid kan bestämma månader i förväg att jag ska vara med på ett officiellt uppdrag, har Chris O'Neill sagt till Expressen.

– Jag har mina bolag som jag arbetar stenhårt med och där kan det vara så att en storkund kan ett visst datum som kanske krockar med ett kungligt officiellt tillfälle.

Annons
Prinsessan Madeleine med familj flyttar hem till Sverige
Prinsessan Madeleine med familj flyttar hem till Sverige.
Annons

Lämnade Victorias födelsedag för att jobba

Att Chris O'Neill prioriterar sitt arbete blev även tydligt förra sommaren. Strax innan Victorias födelsedag lämnade han Öland och Sverige för att resa hem till USA och jobba – ett beslut som väckte starka känslor.

– Att Chris O’Neill väljer att arbeta istället för att vara med vid den största kungliga händelsen på året kan förstås sticka i ögonen på folk. Det handlar om prioriteringar och Chris har den här gången valt att prioritera jobbet före kungafamiljen,

Det här sätter dessutom Madeleine i en svår sits. Hon vet hur mycket svenska folket bryr sig om hennes liv och vill förstås kunna visa upp alla familjemedlemmar någon gång under året, sa Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

Hovet om Chris arbete efter flyttbeskedet

När Madeleine med familj nu flyttar hem till Sverige igen väntar stora förändringar. Barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne kommer börja svensk skola och förskola.

Annons

Familjen kommer även att flytta in i prinsessfamiljens våning på hovstallet i Stockholm. Flytten kommer dock inte påverkas Chris arbete, enligt hovets informationschef Margaretha Thorgren.

– Nej, det gör det inte. Han har fortsatt sitt arbete både i Europa och även i USA, säger hon till Svensk Damtidning.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Chris O'Neills arbete kommer inte påverkas av flytten hem till Sverige, enligt hovet.

Foto: TT

Annons