Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Uppgifter: Då återförenas Chris O'Neill med Madeleine i Sverige – efter plötsliga hemresan

15 jul, 2022, 09:00 
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine

Chris O'Neill var inte på plats under kronprinsessans firande.

Annons
Johan T Lindwalls hyllning av Victoria – och kängan mot Chris: ”Förvånande och obegripligt”Brand logo
Johan T Lindwalls hyllning av Victoria – och kängan mot Chris: ”Förvånande och obegripligt”

Årets mest kungliga vecka börjar lida mot sitt slut, och om någon mot förmodan missat det pratar vi självklart om Victoriaveckan 2022. Veckan mitt i juli då kungafamiljen äntligen samlas på Öland för att fira sin kronprinsessa, som i år firade 45 år!

Men till mångas stora förvåning var prinsessan Madeleines man Chris O'Neill inte på plats. Nu har Svensk Dam tagit del av uppgifter om när han beräknas återvända till Sverige.

Chockbeskedet

Att Chris O'Neill inte skulle medverka på kronprinsessans firande kunde Svensk Dam avslöja bara veckor innan den stora dagen.

– Chris försöker vara med på sånt här så mycket som han kan, men nu kan han tyvärr inte vara det eftersom han kommer befinna sig i USA för att arbeta ett par dagar, tyvärr, bekräftade hovets informationschef Margareta Thorgren för Svensk Dam.

Beslutet var aningen oväntat, då han relativt nyligen anlände till Sverige med familjen och det därför föll sig naturligt att en av de viktigaste dagarna på året för familjen också skulle spenderas här.

Annons

Chris O'Neill är som bekant inte särskilt förtjust i rampljuset, och tackade ju dessutom nej till prinstiteln då han gifte sig med sin Madeleine för att kunna leva sitt liv som vanligt.

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine under kronprinsessan Victorias födelsedag 2021
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine under kronprinsessan Victorias födelsedag 2021.

Uppgifter: Då återvänder han

Att Chris återvände till USA har skapat skriverier både i Sverige och utomlands, och Svensk Damtidnings chefredaktör och ansvariga utgivare Johan T Lindwall tillhör de som förvånas över Chris beslut.

– Att Chris O’Neill väljer att arbeta istället för att vara med vid den största kungliga händelsen på året kan förstås sticka i ögonen på folk. Det handlar om prioriteringar och Chris har den här gången valt att prioritera jobbet före kungafamiljen. Det här sätter dessutom Madeleine i en svår sits. Hon vet hur mycket svenska folket bryr sig om hennes liv och vill förstås kunna visa upp alla familjemedlemmar någon gång under året, säger han och fortsätter:

Annons

– I mina ögon måste det vara något oerhört viktigt som han måste göra, om man missar Victorias 45-årsdag. Ju mer jag tänker på det, desto obegripligare blir det. Det vore spännande att veta vad han ska göra som inte går att sköta via datorn från Öland.

Hovet har inte kunnat ge något klart besked om hur länge Chris O'Neill planerar att arbeta i USA, men nu har Svensk Dam tagit del av uppgifter kring hur han planerar att göra. Enligt dessa uppgifter kommer Chris tillbaka till Sverige och Öland nästa vecka, och kan då återförenas med familjen.

Vilket arbete Chris ägnat sig åt i USA, Florida, är fortfarande okänt.

Chris O'Neill, prinsessan Madeleine och prins Nicolas
En av få glimtar vi fått av Chris O'Neill i år, här tillsammans med prinsessan Madeleine och sonen prins Nicolas.

Foto: TT

Annons