Bråk om Archie kan vara förklaringen till sprickan mellan Meghan och Kate

Meghan och Kate såg inte så kärvänliga ut under Commonwealth Day.
Det råder kylig stämning mellan Harry och Meghan och William och Kate. Nu tror sig en tidning veta anledningen till detta.
Annons

Commonwealth Day den 6 mars var en speciell dag på många sätt. Det var dels prins Harry och makan Meghan Markles allra sista gemensamma uppdrag som kungligheter.

Det var också första gången som prins William och hertiginnan Kate syntes offentligt med Meghan och Harry sedan hela Megxit-dramat rullade i gång i början av januari. Och stämningen kunde definitivt ha varit bättre.

Annons
Meghan och Kate såg inte så kärvänliga ut under Commonwealth Day.
Meghan och Kate såg inte så kärvänliga ut under Commonwealth Day.

Därför är Kate Middleton arg på Meghan Markle

Enligt brittiska medier rådde knappast någon större värme mellan de två prinsparen. Tydligen ska det vara osäkert om prins William ens svarade när Meghan och Harry log och sa hej.

Annons

Daily Express tror sig ha hittat en delförklaring till varför paren har hamnat på sniskan med varandra. Tidningen hävdar att Archie, Harrys och Meghans son, inte var den första i kungafamiljen att gå under just det tilltalsnamnet. Tydligen var “Archie” ett smeknamn som William och Kate redan använde på sin son, George.

Det här var något som George själv avslöjade före sin kusins födsel, när han hade ett kort samtal med en kvinna som var ute och rastade sin hund och plötsligt stötte på George och hans mormor.

– Bara för att vara vänlig småpratade jag lite och frågade George vad han hette, även om jag självfallet visste det. Jag blev chockad, för han sa: “Jag kallas för ‘Archie’ och log brett, sa kvinnan i fråga.

“Ingen av oss såg det komma”

Så det är mycket möjligt att William och Kate kände sig lite snopna när de fick höra att Harry och Meghan skulle använda “Archie” på sin egen son. Det säger ju sig självt att det är svårt att ha två “Archie” i samma familj, så man får anta att George tvingades byta smeknamn.

Annons

Namnet “Archie” var för övrigt en stor skräll i sammanhanget när Harry och Meghan meddelade sitt beslut.

– Jag tror inte att någon av oss såg det komma, sa Joe Little, chefredaktör för magasinet Majesty, när nyheten om namnvalet briserade.

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Bråk om Archie kan vara förklaringen till sprickan mellan Meghan och Kate”

 1. Catherine skriver: 26 mars, 2020

  Jag är nyfiken på en sak: varför kallar ni Catherine, hertiginna av Cambridge, för “Kate Middleton” nio år efter hennes giftermål? Varför skriver ni inte också “Silvia Sommerlath”, “Sonja Haraldsen”, “Mary Donaldson”, Máxima Zorreguieta eller “Stéphanie de Lannoy” (gift med Guillaume av Luxemburg)?


  1. Ulla Lundell skriver: 26 mars, 2020

   Ursäkta en som inte har följt med i alla turer kring alla hertigpar i England, men jag har svårt att tänka mig att namnet Archie skulle kunnat ha varit orsaken till någon spricka mellan familjerna, det tror jag började innan Harry och Meghan var gifta.

   Ulla


  2. ananas skriver: 26 mars, 2020

   Du är inte den enda som undrar.
   Även Meghan Markle stod det för nån dag sedan i en artikel här.


  3. Desirée skriver: 26 mars, 2020

   Detta undrar jag också! Skrev om det för flera veckor sedan men det verkar Sv dam inte bry sig om. Jag har heller inte sett att ni skriver Sofia Hellqvist eller Daniel Westling.


  4. Nirak skriver: 26 mars, 2020

   Jag tycker också att det är konstigt. För ett tag sedan stod det Sofia Hellqvist i en artikel, men där gick redaktionen in och ändrade så fort någon kommenterade det.


 2. Birthe Vejrum skriver: 26 mars, 2020

  Ja, det er et godt spørgsmål!
  Mon ikke det er en form for engelsk nedladenhed mod Kate – som er “common”? Det samme sker jo også for Meghan, medens det ikke sker for Hertuginden af Wessex. 🙁


 3. Grethe skriver: 26 mars, 2020

  Tydeligvis er de ikke den eneste tidningen som tror det ellers skulle det ikke vært nødvendig å gjengi slikt tull. Og helt enig med damene over her. Har lurt på det samme som vi ser for tiden er Kate Middelton, Meghan Markel. Prinsessan Sofia, Prins Daniel og Grevinnan eller Sophie av Wessex….fra et blad som er så opphengt i riktig kutyme/etikette er det forundrende hvordan det skaltes og valtes med titler, for og etternavn i en og samme reportasje som vi ser her. Ta reportasjen JUST NU: Victoria och Daniel på corona-uppdrag. Først står det Victoria og Daniel(som om de er nære private venner), så vises det respekt og brukes titler som kronprinsessparet og Kronprinsessan Victoria og Prins Daniel. Hva er det slags journalistikk vi ser for tiden? Og hvorfor etter 9 år der Kate har vært kalt Hertiginnan Kate eller Cathrine heter det nå Kate Middelton plutselig igjen som om de var ugift.


 4. HMA skriver: 26 mars, 2020

  Ja, det har säkert inte bidragit till positiva vibbar om detta stämmer och Harry & Meghan visste om det men ändå väljer att döpa sin son till det.
  Sen undrar man vad som försegick i kyrkan där Kate enl.uppgifter drevs till tårar av Meghan i förberedelserna..
  Att de är totalt olika råder ju ingen tvekan om. Kate, engelska som kan alla oskrivna regler i denna stiff-upper-lip miljö och håller sig till familjelivet.
  Meghan – amerikansk selfmade kvinna som är grundad på helt andra värderingar och – spekulerar jag – hade nog väntat sig ett helt annat varmare, öppnare välkomnande in i denna miljön än vad hon fick.
  Kulturkrockar!


 5. Anna skriver: 26 mars, 2020

  Denna påstådda anledning till osämja förtjänar inga kommentarer – förutom att jag ibland önskar att SD kunde vara lite mer selektiva när det gäller vilken typ av information ni förmedlar. Bara för att något rapporteras i brittisk media betyder det ju inte att det är sant…!
  Håller i övrigt med om vad ni andra säger – ska hertiginnan av Cambridge kallas Kate Middleton ska Sofia kallas Sofia Hellqvist och inte prinsessa då båda är “commoners” (icke-adliga).
  Är det för övrigt inte så att prins Joachims ex-hustru fortfarande kallas grevinnan Alexandra eller grevinna av Fredensborg(?) och inte Alexandra Manley som hon ju hette som ogift?


 6. Birthe Vejrum skriver: 26 mars, 2020

  Ja Anna, sådan er det! 🙂


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar