Bråk om Archie kan vara förklaringen till sprickan mellan Meghan och Kate

Meghan och Kate såg inte så kärvänliga ut under Commonwealth Day.

Det råder kylig stämning mellan Harry och Meghan och William och Kate.Nu tror sig en tidning veta anledningen till detta.
Slå på ljud

Commonwealth Day den 6 mars var en speciell dag på många sätt. Det var dels prins Harry och makan Meghan Markles allra sista gemensamma uppdrag som kungligheter.

Det var också första gången som prins William och hertiginnan Kate syntes offentligt med Meghan och Harry sedan hela Megxit-dramat rullade i gång i början av januari. Och stämningen kunde definitivt ha varit bättre.

Meghan och Kate såg inte så kärvänliga ut under Commonwealth Day.

Meghan och Kate såg inte så kärvänliga ut under Commonwealth Day.

Därför är Kate Middleton arg på Meghan Markle

Enligt brittiska medier rådde knappast någon större värme mellan de två prinsparen. Tydligen ska det vara osäkert om prins William ens svarade när Meghan och Harry log och sa hej.

Daily Express tror sig ha hittat en delförklaring till varför paren har hamnat på sniskan med varandra. Tidningen hävdar att Archie, Harrys och Meghans son, inte var den första i kungafamiljen att gå under just det tilltalsnamnet. Tydligen var “Archie” ett smeknamn som William och Kate redan använde på sin son, George.

Det här var något som George själv avslöjade före sin kusins födsel, när han hade ett kort samtal med en kvinna som var ute och rastade sin hund och plötsligt stötte på George och hans mormor.

– Bara för att vara vänlig småpratade jag lite och frågade George vad han hette, även om jag självfallet visste det. Jag blev chockad, för han sa: “Jag kallas för ‘Archie’ och log brett, sa kvinnan i fråga.

“Ingen av oss såg det komma”

Så det är mycket möjligt att William och Kate kände sig lite snopna när de fick höra att Harry och Meghan skulle använda “Archie” på sin egen son. Det säger ju sig självt att det är svårt att ha två “Archie” i samma familj, så man får anta att George tvingades byta smeknamn.

Namnet “Archie” var för övrigt en stor skräll i sammanhanget när Harry och Meghan meddelade sitt beslut.

– Jag tror inte att någon av oss såg det komma, sa Joe Little, chefredaktör för magasinet Majesty, när nyheten om namnvalet briserade.

 

LÄS OCKSÅ: Prins Charles drabbad av coronaviruset