Bråket mellan prins Daniel och kungen – nu tas det upp igen

Prins Daniel och kungen

Bråket mellan prins Daniel och kungen har fått nytt liv på grund av en nyhet som oroar hovet.

TV4 planerar en tv-serie om den svenska kungafamiljen. Bakom projektet står ansedda manusförfattaren Åsa Lantz, som tidigare bland annat skrivit manus till en dramaserie om författaren Kerstin Thorvalls liv.

Nu undrar alla vilka skeenden som kommer att finnas med i serien – vad som får plats och vad som får stryka på foten.

Prins Daniel och kungen – så var deras konflikt

Prins Daniel och kungen

Prins Daniel fick kämpa länge för att bli accepterad.

En viktig händelse som Åsa troligen måste ha med på något sätt, det är kronprinsessan Victorias kärlekssaga med prins Daniel. Den innehåller ju alla ingredienser som man kan kräva av en spännande kärlekshistoria: en prinsessa möter en man av folket. De blir kära och lyckas mot alla odds hålla ihop och bilda familj.

Men om Åsa väljer att ta med Victorias kärlekskamp i serien, så lär det skapa lätt tryckt stämning på hovet. Det kommer nämligen innebära att kungen och Daniel blir påminda om tidigare konflikter.

Som vi alla vet så dröjde det innan kungen kunde acceptera Daniel. Om detta har Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall skrivit i sin bok "Victoria – prinsessa och mamma".

Så här skriver Johan:

"Under året 2004 blev förhållandet mellan Victoria och framförallt pappa kungen mer och mer ansträngt. Han drog sig inte för att öppet, inför sina vänner, kritisera hennes val av pojkvän. Kungen tyckte verkligen att Daniel Westling var helt fel man för dottern. I dag förnekar både kungen och Daniel att de har haft en konflikt. Ingen av dem vill kännas vid att det i början gick långa tider utan att de pratade med varandra. Men vännerna minns hur missnöjd kungen var", skriver Johan.

LÄS MER: Victoria drogs in i infekterade bråket – sanningen bakom

"Han var dåligt påläst"

Det var framför allt Daniels brist på allmänbildning som skavde för kungen.

"Kungen var störd av att Daniel Westling inte hade någon akademisk utbildning. Dessutom tyckte kungen att Daniel var dåligt påläst när det gällde nyhetsflödet i samhället. Daniels då bristfälliga kunskaper i engelska var en annan sak som irriterade kungen. Det skulle inte gå an att landets blivande drottning hade en make som inte kunde prata flytande engelska", skriver Johan T.

"Daniel hade ingen social kompetens. Kungen och många i Victorias omgivning tyckte att Daniel var skygg och inte kunde uppföra sig korrekt i sociala sammanhang. Daniel tyckte det var jobbigt att möta nya människor och många gånger fick Victoria gå in och medla i framförallt mötena med media. Flera gånger under den här perioden rusade Daniel i väg när journalister och fotografer närmade sig honom och Victoria."

LÄS MER: Kika in! Victoria och Daniels lyxrenoveringar på Haga slott

LÄS MER: Krisen bakom Victoria och Daniels kärlekslycka

LÄS MER: Så fick Victoria och Daniel sina superkroppar