Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bråket mellan William och Kate – dumpade henne på telefon

14 okt, 2020, 04:00 
Prins William dumpade hertiginnan Kate – på telefon. Detta framkommer i en ny omskakande bok.
Annons
Prinsessan Dianas sista dygn i livet – minut för minutBrand logo
Prinsessan Dianas sista dygn i livet – minut för minut

Prins William och hertiginnan Kate Middleton gifte sig i Westminster Abbey under stor pompa och ståt. Kungligheter från hela världen var inbjudna och vigseln sändes direkt i tv över hela världen.

Men det var nära att den stora kärleksfesten – och det efterföljande äktenskapet – aldrig blev av. Det avslöjas i en ny bok, "Battle of the brothers".

William och Kate träffade varandra på University of St Andrews 2001. Året därpå blev de ett par, men relationen var långtifrån komplikationsfri.

Prins William och hertiginnan Kate Middleton i bråk

Det var riktigt skakigt mellan Kate och William ett tag.

Författaren till "Battle of the brothers", Robert Lacey, hävdar att William var så tveksam kring relationen att han i april 2007 fattade ett drastiskt beslut. Han ringde upp Kate, som då var på jobbet, och berättade att han inte ville fortsätta vara tillsammans längre.

Annons

"Kate gick ut från ett möte på Jigsaw, modebutiken där hon precis börjat jobba, för att kunna svara på samtalet från William så att ingen kunde höra. Hon stängde dörren om sig i över en timme. När hon kom ut var hon singel", skriver Robert enligt Us Magazine.

Robert skriver att Kate inte lät Williams besked knäcka henne. Hon gav sig ut och festade – kanske för att skicka ett budskap till sin nyblivne expojkvän.

Och taktiken fungerade. William saknade Kate så mycket att han återupptog kontakten ganska snabbt igen.

"Kysstes inför de andra gästerna"

Bara tio och en halv vecka efter telefonsamtalet syntes paret tillsammans på nytt. De kysstes inför de andra gästerna under en fest i Dorset.

Därefter dröjde det tre år innan William friade. Detta skedde när de var på safari i Kenya ihop, och William hade laddat upp med en ring som han ärvt från sin älskade mamma Diana.

Annons