Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Brast ut i tårar – Daniels anställda tvingades rycka in: ”Jättechockad"

10 jun, 2023, 04:00 

Plötsligt gick allting fel. Då var trösten nära till hands.

Annons

Sport-prinsen Daniel jobbar hårt för att få barn och unga att hitta rörelseglädjen, och det gör han inte minst via Generation Pep, den stiftelse han och kronprinsessan Victoria grundat. Dessutom har de proffshjälp: stjärnan Carolina Klüft är verksamhetschef!

En riktig klippa för stiftelsen, men också som medmänniska.

Carolina ryckte in när det krisade som mest.

Efterlängtade comebacken • Victorias & Estelles äventyr • Madeleines hemliga fest – 3 kungliga snackisar från vecka 23!Brand logo
Efterlängtade comebacken • Victorias & Estelles äventyr • Madeleines hemliga fest – 3 kungliga snackisar från vecka 23!

Carolina Klüfts stöd – efter känslokollapsen

Det är den tidigare elithäcklöparen Susanna Kallur som i en ny intervju med Expressen berättar om Carolinas ovärdeliga stöd.

Året var 2008, och Sanna var på plats i Peking för att tävla i OS. En tävling hon förberett sig för länge – till och med i flera år. Hon var på toppen av sin karriär, och siktade mot guldet.

Annons

Men drömmen gick i kras. Sanna ramlade, redan vid första häcken. Medan de andra kämpade på och korsade mållinjen, satt Sanna på marken och såg på.

Det var ett enormt bakslag. Men som tur är var stödet inte långt bort.

– Jag var jättechockad. Det var en tävling jag laddat för i många år. Jag var i mitt livs form och hade slagit världsrekord tidigare samma år. Jag hade tänkt på det som mitt livs chans. Jag blev jätteledsen. Jag satt i en korridor på hotellet och grinade. Carolina Klüft var där och tröstade mig. Det var tufft, säger hon till Expressen.

Susanna Kallur under OS i Peking 2008, som sitter på marken efter att hon ramlat under ett lopp
Hela Sverige led med Susanna, som ju skulle komma hem med guldet.

Carolina Klüft om prins Daniel: "Rolig"

Det är med andra ord en riktig topp-rekrytering som Daniel och Victoria värvat till Generation Pep. Faktum är att hon var inblandad redan innan lanseringen, så visst måste kronprinsessparet haft ett gott öga för henne.

Idag jobbar hon tätt med kungligheterna, främst prins Daniel. Kronprinsessan Victoria har ju ett fullspäckat schema, i princip varje dag.

– Prins Daniel träffar jag ganska ofta. Han är en väldigt klok och rolig person att jobba ihop med, säger Carolina till Femina.

Foto: TT

Annons