Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Direktsända bilderna på Silvia, 80, visar det man misstänkt – brister ut i tårar

22 maj, 2024, 14:00 
Drottning Silvia
Det är starka känslor i luften under den direktsända festkvällen och en händelse gör att det brister helt – precis framför drottning Silvia.
Annons
Här anländer kungafamiljen till Polarpriset 2024 – Victoria är drottninglik!Brand logo
Här anländer kungafamiljen till Polarpriset 2024 – Victoria är drottninglik!

Under tisdagskvällen var det dags för den årliga Polarprisgalan på Grand Hotel i Stockholm och som vanligt blev det en ordentlig kunglig uppsluttning.

På plats för att hylla Polarprisvinnarna, disco-kungen Nile Rodgers och den finska dirigenten Esa-Pekka Salonen, var kungaparet, prinsparet och kronprinsessan Victoria.

Och under en tidpunkt blir det särskilt känslosamt och tårfyllt – allt framför näsan på drottning Silvia, vilket fångas av kamerorna på plats.

Annons

Tårarna under hyllningskvällen

Det blev, som man kunnat misstänka, en känslostark kväll som bjöd på både skratt och tårar, och någon som bidrog till det sistnämnda var musikern Eva Dahlgren.

Hon hyllade inte bara Esa-Pekka med ett tal utan också en sång, närmare bestämt uppträdde hon med den kraftfulla "Innan kärleken kom".

I TV4:s sändning skiftar kameran mellan Evas imponerande framträdande och Esa-Pekka, som sitter bredvid kungligheterna. Och han var synbart tagen av Eva, och var tårögd under hela musiknumret:

Annons
Esa-Pekka Salonen applåderar med tårar i ögonen
En känslosam Esa-Pekka Salonen. Foto:Skärmdump Tv4

Detsamma gäller när Eva Dahlgren höll sitt tal till Esa-Pekka där hon inledde med de starka orden: "Kära Esa-Pekka! Jag tror det var mitt livs stoltaste ögonblick när du tog min hand och vi bugade inför publiken på Centralstationen, en natt i ett annat sekel".

Redo då börjar Esa-Pekkas ögon tåras, och så fortsätter det under hela det tre minuter långa talet:

Esa-Pekka Salonen tårögd under Eva Dahlgrens tal
Esa-Pekka Salongen blev tårögd nästan så fort Eva Dahlgren började tala. Foto:Skärmdump TV4

Känslosamma scener alltså, och allt framför prinsessan Sofia, prins Carl Philip, kungen, kronprinsessan Victoria och drottning Silvia, som också såg medtagna ut:

Annons
Prinsessan Sofia vänder sig mot Esa-Pekka Salonen under Eva Dahlgrens tal
Prinsessan Sofia vände sig mot Esa-Pekka Salonen under talet. Foto:Skärmdump TV4

Drottning Silvias speciella reaktion

Det bjöds också på mer fartfyllda stunder under kvällen, som när Peg Parnevik gjorde en tolkning av Madonnas "Material girl". Då vaknade publiken verkligen till liv, inte minst drottning Silvia!

Ja, som programledaren Tilde de Paula sa i Tv4:s sändning:

– Drottning Silvia, hon flög upp när trumsektionen började spela!, berättade programledare Tilde de Paula Eby för Peg efter uppträdandet.

Så precis som man kunnat ana innan blev det en stark kväll alltså, vilket blev särskilt tydligt när kameran regelbundet skiftade förbi Esa-Pekka och hans kungliga stolskamrater.

Foto: Skärmdump TV4

Annons