Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria håller masken i TV4:s direktsändning – fick tråkigt besked inför stora kvällen

21 maj, 2024, 19:00 
Foto: TV4
Kronprinsessan Victoria fick ett tråkigt besked inför Polarpriset 2024. Här håller hon masken i TV4:s direktsändning.
Annons

Nu är årets stora musikkväll igång, Polarpriset 2024 delas ut på Grand Hôtel i Stockholm, och pristagarna hyllas av kungafamiljen och några av våra främsta artister.

I publiken sitter kronprinsessan Victoria – som fått ett trist besked.

Stora ändringen för Victoriadagen 2024 • Så mår cancersjuka Kate nu • Då flyttar Madeleine & familjen till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 20!Brand logo
Stora ändringen för Victoriadagen 2024 • Så mår cancersjuka Kate nu • Då flyttar Madeleine & familjen till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 20!

Kungafamiljen på plats på Polarpriset 2024

Kungafamiljen anlände till röda mattan och Grand Hôtel sist av alla – nästan en och en halv timme efter de första gästerna, precis som alltid.

De poserade glatt för kamerorna innan det var dags att ta plats i vackra Vinterträdgården inne på Grand, och Victoria strålade som aldrig förr!

Annons

Hon bar en vacker vit klänning med holografiska paljetter, och ett brett leende:

Kronprinsessan Victoria anländer till Polarpriset 2024,
Victoria fick ta sig ann mattan ensam – men hon hängde inte läpp för det.Jessica Gow/TT

Kronprinsessan Victoria håller masken i TV4:s direktsändning

Men det går inte att förneka att det fanns ett stort tomrum under kvällen. Hela kungafamiljen var ju på plats, utom prins Daniel.

Annons

Kronprinsessan Victoria är ju van vid att alltid ha sin plikttrogna stöttepelare med sig på sådana här event, men i år kunde han inte närvara. Men kronprinsessan håller masken, trots det trista beskedet om att han inte kommer kunna vara med.

Under banketten som sändes på TV4 under ledning av Tilde de Paula Eby var hon på oerhört gott humör, sittdansade till musiken och minglade glatt:

Kronprinsessan Victoria under Polarpriset 2024
Foto: TV4

Hovet bekräftade för Svensk Dam att Daniel hade ett annat åtagande som krockade med prisutdelningen:

Annons

”Prins Daniel har, inplanerat sedan en längre tid, andra åtaganden i morgon tillsammans med Prinsessan Estelles kulturstiftelse och närvarar därav ej vid utdelningen av Polarpriset”

Det är väldigt ovanligt att Daniel inte är med. Förutom i år, är fjolårets prisutdelning den enda gånger han saknats.

Faktum är att han funnits vid Victorias sida på Polarpriset ända sedan de gifte sig 2010. Undantaget var år 2020 och år 2021, när det på grund av pandemin inte hölls någon stor fest. Ryktet gick dessutom att han var där inofficiellt redan 2009, som kronprinsessans pojkvän Daniel Westling.

Foto: TV4/TT

Annons