Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar: Därför saknas Daniel vid Victorias sida – verkliga orsaken

21 maj, 2024, 04:00 
Därför dyker prins Daniel inte upp vid kronprinsessan Victorias sida under Polarpriset.
Annons
Prins Daniel avslöjar: Det brukar han göra med Estelle och Oscar!Brand logo
Prins Daniel avslöjar: Det brukar han göra med Estelle och Oscar!

Prins Daniel har alltid tagit sin kungliga roll på allvar. När han blev en del av den svenska kungafamiljen var han snabbt införstådd med vad som förväntades av honom och sedan den dagen har han aldrig blickat tillbaka.

Under åren har han stått vid kronprinsessan Victorias sida, imponerats över hennes sätt att ta folk, och sett till att vara ett stort stöd genom att hålla sig lite i bakgrunden.

– Hon har en sådan fin kontakt med människor. Hon ser människor och får människor att må bra. Jag går bakom och njuter och försöker bidra förstås, säger Daniel i en intervju med SVT-profilen Carina Bergfeldt.

Annons
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel står ofta vid kronprinsessan Victorias sida och visar sitt stöd.Karin Törnblom / TT

Hovet: ”Inte möjlighet”

Men när Polarpriset 2024 håller sin årliga gala saknas Daniel, något som han även gjorde ifjol. Likt förra året krockar galan med ett annat uppdrag, något som hovet tidigare bekräftat för Svensk Damtidning.

– Tyvärr har prins Daniel inte möjlighet att delta på årets polarpris. Anledning är en programkrock med ett annat uppdrag, som hovet kommer att uppdatera i kalendern inom kort, sa hovets informationschef Margareta Thorgren.

Annons

Hovet bekräftar: Därför saknas Daniel

Nu kan Svensk Damtidning avslöja vad Daniel ska göra i stället och att uppdraget som krockar med Polarpriset involverar prinsessan Estelle.

”Prins Daniel har, inplanerat sedan en längre tid, andra åtaganden i morgon tillsammans med Prinsessan Estelles kulturstiftelse och närvarar därav ej vid utdelningen av Polarpriset”, skriver hovet.

Ja, kronprinsessan får även i år klara sig utan sin älskade Daniel – men det brukar ju gå så himla bra ändå.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria på fjolårets Polarpriset.Charlotte Brunzell/TT

Foto: TT

Annons