Britterna i tårar: Okända bilden på Elizabeth med barnbarnsbarnen – innan hon dog

23 apr, 2023, 07:04 
Nu postar prinsessan Kate en hittills osedd bild på drottning Elizabeth med hennes barnbarn, som gör britterna känslosamma.
Annons

Den åttonde september i fjol sattes världen i sorg. En kommuniké från det brittiska hovet lät meddela att drottning Elizabeth var sjuk, och bara timmar senare lämnade hon jordelivet.

Den 21 april skulle hon ha fyllt 97 år, och dagen till ära publicerar prinsessan Kate ett osett foto som får alla att brista ut i tårar.

Elizabeths enorma lyxvåning övergiven – 22 rum!
Elizabeths enorma lyxvåning övergiven – 22 rum!

Stora förändringen efter drottning Elizabeths död

Det är svårt att greppa vad drottning Elizabeth betytt för britterna, och hennes bortgång skakade om landet i grunden.

Överallt syntes spår av sorgen efter deras älskade monark. I London var skyltfönsterna tapetserade i foton på Elizabeth, och blommor och minnesplatserna fyllde gatorna.

Nu börjar visserligen sorgen lägga sig. Det är ju äntligen dags för Charles att krönas, och officiellt bli kung. Det är ju ett firande, och firanden har det inte blivit mycket av sedan hennes död.

Annons

I början av maj väntas det alltså bli storslagen fest i London. Kungligheter och statschefer från hela världen är influgna, artister har bokats, och på gatorna väntas ett riktigt folkmyller.

Folkmassor köar för att se drottning Elizabeths begravning
Många ville vara med och sörja Elizabeth under hennes begravning.

Okända bilden på drottning Elizabeth med barnbarnsbarnen

Men bara någon vecka innan glädjeyran påminns vi återigen om den saknad som kvarstår, när Elizabeths första födelsedag efter hennes bortgång ägde rum.

På prins William och prinsessan Kates Instagram väljer de dagen till ära att släppa ett okänt foto på Elizabeth omgiven av tio barnbarnsbarn, fotad av prinsessan själv. Meghan Markle och prins Harrys båda barn saknas, samt prinsessan Eugenies son August och prinsessan Beatrice dotter Sienna.

Bilden ska ha fotats under sommaren i Balmoral, när stora delar av familjen tillbringade tid ihop på drottningens älskade ställe. I kommentarsfältet är det tydligt att britterna är rörda av bilden, som hittills hållits hemlig.

Annons

"Jag visste bara att detta hade hänt. Hon tillbringade sina sista stunder med den hon älskade mest." Skriver en följare.

Foto: TT/Instagram

Annons