Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Brittiska hovet berättar – Archie döps på lördag

04 jul, 2019, 12:30 
AvEmma Sanderberg
Buckingham Palace har till slut uttalat sig och ryktena var sanna, på lördag döps lilla Archie Harrison i Windsor Castle.
Annons

Harrys och Meghans son Archie Harrison Mountbatten-Windsor föddes den 6 maj och två dagar senare visades han upp för världen. Sedan dess har många längtat efter att få se lilla Archie igen, och flera hade därför förhoppningen om ett lite större dop. När och var dopet skulle ske har det spekulerats vilt om och det har ryktats om att dopet skulle hållas nu på lördag, den 6 juli, två månader efter Archie föddes.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Archie Harrison när han visades upp för världen för första gången.
Archie Harrison när han visades upp för världen för första gången.

Nu har Buckingham Palace släppt uppgifter om dopet och ryktena stämde. Dopet äger rum nu på lördag och Archie kommer döpas i drottningens privata kapell på Windsor Castle. Meghan och Harry har valt att ha en ”liten, privat ceremoni”, och kommer endast att dela med sig av ett fåtal bilder tagna av en fotograf de valt ut själva, meddelar Buckingham Palace.

Annons

Kopplingen till prinsessan Diana

Även William och Kate valde att döpa sina tre barn i samma kapell. Kapellet har en stark koppling till Williams och Harrys mamma, prinsessan Diana, då det var i det kapellet som familjen höll en privat minnesceremoni innan den stora offentliga begravningen.

Här inne, i St James Palace, kommer dopet att hållas.
Här inne, i St James Palace, kommer dopet för Archie att hållas.

Hertigparet meddelar också att de har bestämt sig för att de inte kommer offentliggöra detaljer kring dopet, vilket inkluderar vilka som blir Archies gudföräldrar. Men enligt Daily Mail ska Harry och Meghan iallafall inte har valt några av sina kändisvänner att bli gudföräldrar. Vilket innebär att Meghans nära vän, tennisproffset Serena Williams, inte kommer bli gudförälder.

Annons
En av Meghans äldsta vänner, Lindsay Roth, sägs bli en av Archies gudföräldrar.
En av Meghans äldsta vänner, Lindsay Roth, sägs bli en av Archies gudföräldrar.

Daily Mail skriver vidare att källorna de har pratat med menar att Meghans väninnor Benita Litt och Lindsay Roth förmodligen har fått hedersuppdraget. Meghan är själv gudmor till Benita Litts två döttrar Remi och Rylan, som dessutom var brudnäbbar när hertigparet gifte sig förra året. Lindsay Roth är en av Meghans äldsta vänner, och de träffades när de båda pluggade litteratur på Northwestern University i Illinois.

Meghan är själv gudförälder till Benita Litts döttrar Remi och Rylan. De var även brudtärnor på Harry och Meghans bröllop.
Meghan är själv gudförälder till Benita Litts döttrar Remi och Rylan. De var även brudtärnor på Harry och Meghans bröllop.

Nu höjs upprörda röster i brittiska medier om hemlighetsmakeriet. Flera kungliga experter påpekar att det är en del av det “kungliga kontraktet” att dela stora familjehögtider med allmänheten. Penny Junor, som har skrivit en biografi om prins Harry, är även hon kritisk till hertigparets beslut.

– Folket älskar Harry och är så glada för hans skull, de vill dela glädjen i det här. Jag tycker det är fruktansvärt synd och tror att det är ett misstag, säger hon till Daily Mail.

 

Annons