Bröllopsyra i Malaysia! Nu har svenska Louise fått sin prins

louise malaysia prins bröllop
Det blev ett pampigt bröllop när svenska Louise gifte sig med sin malaysiska prins. Vi har bilderna från festligheterna!
Annons

Nu har de gift sig, svenskan Sofie Louise Johansson, 32, och hennes malaysiska prins Tengku Muhammad Faiz Petra, 45. De träffades när de båda studerade i Europa och förlovade sig ganska nyligen – men så i påskhelgen stod alltså bröllopet i staden Kota Barhu.

Annons

Bröllopet – som enligt lokala uppgifter i pressen ansågs litet med malaysiska mått mätt – skulle nog vi i Sverige beskriva som oerhört påkostat och elegant.

200 gäster var inbjudna till prinsbröllopet

Vigseln ägde rum i palatset Balai Besar. Runt 200 gäster var inbjudna, däribland Sveriges ambassadör i Malaysia Dag Juhlin-Dannfelt och brudens familj från Sverige.

Här är ett av de många officiella bröllopsfotografierna – med den närmaste familjen. Många av gästerna var klädda i blått som ni ser på bilden, förutom några av männen som bar helt vanliga kostymer.

Louise bar två olika brudklänningar

Svenska Louise bar två olika klänningar under vigseln, som ni själva kan se på bilderna från Facebook och twitter här i reportaget.

Apa masalahnya Tuanku Tengku Mahkota Kelantan ni kahwin dgn wanita eropah? Benda ni bukan baru pun dlm sejarah istana2…

Posted by Kelantan State on Saturday, April 20, 2019

En av klänningarna Louise bar var beigefärgad med hög hals och med påkostade pärlbroderier. Till detta bar bruden slöja med en diamant-tiara och ett mycket glittrande halsband av ädla stenar. Den andra känningen – ni ser den på bilden ovan – var också vit och höghalsad men utan dekorationer.

Fint smyckad sal för bröllopsmiddagen

Det var en mycket vackert smyckad sal där bröllopsmiddagen hölls, färgerna gick i vitt gult och grönt. Brudbuketten gick i vitt och gult, även den lilla presentpåse som gästerna fick ta med sig hem gick i gult.

Stolarna glittrade i guld, medan bordsdukningen höll sig i färgerna vitt och gult. Bröllopstårtan var vit och i fyra våningar, prydd med vackra blommor i vitt, vi fick också se bilder på hur brudparet gemensamt skar en bit av tårtan.

Louise har redan börjat arbeta

Bröllopet ägde rum den 19 april på långfredagen, men redan nu har Louise börjat arbeta i landet. Här nedan kan ni se hur den vanliga vardagen ser ut för svenska Louise som ursprungligen kommer från Mantorp.

Tydligen besöker det nygifta paret ett mindre sjukhus. Vi ser i alla fall henne och maken, kronprins Tengku Muhammad Faiz Petra sitta ner vid en ung mans sjuksäng.

Livet verkar onekligen helt annorlunda för Louise som numera lagt studierna på hyllan, ett helt annat liv väntar nu för henne. Nu får hon följa med sin prins på olika officiella uppdrag i landet.

Läs mer

Foto: Twitter/Instagram

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Bröllopsyra i Malaysia! Nu har svenska Louise fått sin prins”

 1. ancibergfeldt skriver: 24 april, 2019

  Omaka par, I det här fallet förstår jag ingenting.???


  1. konsttanten skriver: 24 april, 2019

   Antar att det är deras inre som ger gemenskap, samt kärleken. Önskar dem lycka till.


  2. CARINgmail.com skriver: 24 april, 2019

   Inte jag heller…..


 2. mikael johansson skriver: 24 april, 2019

  det gör man ofta inte om kärleken =)
  det blir en omstälning som prins daniel fick göra


 3. Eva M skriver: 25 april, 2019

  Vad menar du med omaka par?


 4. ancibergfeldt skriver: 25 april, 2019

  Eva M Omaka par = Att dom är så olika naturligtvis. Man brukar
  tala om” äktenskapstycke “här ser jag ingenting. Hoppas att Louise
  blir lycklig!!


 5. Mon skriver: 25 april, 2019

  Omaka par? Vad baserar du det på ancibergfeldt? Känner du dem eller drar du din slutsats efter att ha sett bilder på dem? Om det senare alternativet stämmer tycker jag att din kommentar är ytterst ytlig. Det är ju tänkbart och desutom troligt att detta par delar värderingar, intressen, humor, känslor, drömmar, framtidsplaner etc. Allt är inte yta, tvärt om. Och “beauty is only skin deep”.


 6. ancibetgefeld skriver: 25 april, 2019

  Mon Självklart inte bara det
  Ytliga. Framtiden får utvisa.!!

  Det blir nog bra ska du se.


 7. ancibetgefeld skriver: 25 april, 2019

  Vi får se! Det blir nog bra.


 8. Gunnel skriver: 25 april, 2019

  Det som är tämligen intressant är att detta lyckats undgå mediers radar under så lång tid, de har ju känt varandra ett tag… All lycka till brudparet!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar