Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bröllopsyra i Malaysia! Nu har svenska Louise fått sin prins

24 apr, 2019, 12:00 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
louise malaysia prins bröllop
Det blev ett pampigt bröllop när svenska Louise gifte sig med sin malaysiska prins. Vi har bilderna från festligheterna!
Annons

Nu har de gift sig, svenskan Sofie Louise Johansson, 32, och hennes malaysiska prins Tengku Muhammad Faiz Petra, 45. De träffades när de båda studerade i Europa och förlovade sig ganska nyligen – men så i påskhelgen stod alltså bröllopet i staden Kota Barhu.

Bröllopet – som enligt lokala uppgifter i pressen ansågs litet med malaysiska mått mätt – skulle nog vi i Sverige beskriva som oerhört påkostat och elegant.

200 gäster var inbjudna till prinsbröllopet

Vigseln ägde rum i palatset Balai Besar. Runt 200 gäster var inbjudna, däribland Sveriges ambassadör i Malaysia Dag Juhlin-Dannfelt och brudens familj från Sverige.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Här är ett av de många officiella bröllopsfotografierna – med den närmaste familjen. Många av gästerna var klädda i blått som ni ser på bilden, förutom några av männen som bar helt vanliga kostymer.

Louise bar två olika brudklänningar

Svenska Louise bar två olika klänningar under vigseln, som ni själva kan se på bilderna från Facebook och twitter här i reportaget.

Annons

En av klänningarna Louise bar var beigefärgad med hög hals och med påkostade pärlbroderier. Till detta bar bruden slöja med en diamant-tiara och ett mycket glittrande halsband av ädla stenar. Den andra känningen – ni ser den på bilden ovan – var också vit och höghalsad men utan dekorationer.

Fint smyckad sal för bröllopsmiddagen

Det var en mycket vackert smyckad sal där bröllopsmiddagen hölls, färgerna gick i vitt gult och grönt. Brudbuketten gick i vitt och gult, även den lilla presentpåse som gästerna fick ta med sig hem gick i gult.

Stolarna glittrade i guld, medan bordsdukningen höll sig i färgerna vitt och gult. Bröllopstårtan var vit och i fyra våningar, prydd med vackra blommor i vitt, vi fick också se bilder på hur brudparet gemensamt skar en bit av tårtan.

Louise har redan börjat arbeta

Bröllopet ägde rum den 19 april på långfredagen, men redan nu har Louise börjat arbeta i landet. Här nedan kan ni se hur den vanliga vardagen ser ut för svenska Louise som ursprungligen kommer från Mantorp.

Annons

Tydligen besöker det nygifta paret ett mindre sjukhus. Vi ser i alla fall henne och maken, kronprins Tengku Muhammad Faiz Petra sitta ner vid en ung mans sjuksäng.

Livet verkar onekligen helt annorlunda för Louise som numera lagt studierna på hyllan, ett helt annat liv väntar nu för henne. Nu får hon följa med sin prins på olika officiella uppdrag i landet.

Läs mer

Foto: Twitter/Instagram

Annons