Camilla är kluven inför kung Charles viktiga dag – måste välja bort

Camilla är kluven inför Charles viktiga dag – måste välja bort

Foto: TT/Shutterstock Editorial

Camilla lämnades med ett dilemma när datumet bestämdes...
Svensk Dam på plats i London: ”Säkerheten är en utmaning”
1:29

Efter reklamen: Svensk Dam på plats i London: ”Säkerheten är en utmaning”

(1:29)

Slå på ljud

Camilla Parker Bowles har fått ett mycket jobbigt dilemma.

6 maj 2023 är en dag som skiljer sig från andra dagar. Det är nämligen då som kung Charles äntligen på riktigt krönas till kung.

Monarken har officiellt varit kung sedan sin mammas bortgång och medverkade under en ceremoni den 10 september där han förklarades till kung - men det riktiga spektaklet väntar alltså först tidiga maj nästa år.

Camillas rejäla bakslag efter skandalen – fråntas Elizabeths krona

Camilla lämnas kluven

Datumet 6 maj är ett betydelsefullt datum för fler kungligheter än kung Charles. De andra tillställningarna har kommit att krocka med kröningen något...

Prins Harry och Meghans förstfödda barn, sonen Archie, föddes 6 maj 2019. Nästa år fyller deras lilla son hela fyra år gammal. Nu tvingas paret alltså ändra om i planerna då de förmodligen förväntas delta under den historiska dagen.

Det visar sig att kung Charles fru, Camilla också har en koppling till datumet som kan ställa till det för henne. Camillas dotter Laura firar nämligen sin bröllopsdag den 6 maj, det skriver Hello Magazine.

Nu är det alltså två evenemang som krockar med kung Charles kröning. Archies födelsedag och Camillas dotters bröllopsdag.

Camilla lämnas kluven. Vad ska hon tvingas prioritera?

Det historiska kungliga evenemanget kommer att gå av stapeln i Westminster Abbey åtta månader efter drottningens bortgång.

Charles om sina raseriutbrott som kung – “Kort stubin”

Foto: TT