Camillas rejäla bakslag efter skandalen – fråntas Elizabeths krona

13 okt, 2022, 12:10 
Drottning Camilla och drottning Elizabeth

Nya förändringar att vänta med Charles som kung!

Annons
7 saker du inte visste om hertiginnan Camilla
7 saker du inte visste om hertiginnan Camilla

När drottning Elizabeth dog försvann också en del traditioner med henne. Bland annat har flera experter hävdat att drottning Camilla inte kommer att behålla hovdamerna.

Beslutet grundar sig i en vilja att modernisera kungahuset och anpassa sig till en ny tid, vilket Svensk Damtidning rapporterat om, och flera experter är övertygade om att fler förändringar är att vänta.

Uppgifter: Camilla använder inte Elizabeths krona

När kung Charles kröns till kung den 6 maj nästa år finns självklart Camilla vid hans sida. Först var det tänkt att hon skulle hålla traditionerna vid lid, men nu verkar det skett en ändring.

Camilla skulle nämligen bära samma krona som drottningmodern bar när kung George VI kröntes 1937, och som Elizabeth även bar när hon kröntes till drottning 1953, men på grund av kronans skandalomsusade rykte har man ändrat sig.

Annons

– Tiderna förändras vilket hans majestät konungen och hans rådgivare är införstådda med. Detta är politiskt känsligt och det finns en kraftig nervositet kring att använda kronan, i synnerhet vad gäller Indien, säger en källa nära hovet till Daily Mail.

Anklagar brittiska regeringen för stöld

I Indien har man dock hävdat att den 105-karats diamanten Koh-i-Noor som glimmrar i kronan är stulen och har i över 70 års tid krävt att den brittiska regeringen lämnar tillbaka den.

Den omtvistade juvelen kan dateras tillbaka till 1526 och skänktes till en brittisk monark 1851.

Enligt William Dalrymple, författare till boken ”Koh-i-Noor: The History of the World’s Most Infamous Diamond”, är den som en ”diplomatisk handgranat”.

"Skulle se mycket illa ut"

Även den politiske kommentatorn Saurav Dutt anser att det vore dumt att använda juvelen när Charles kröns till kung.

– Det skulle se mycket illa ut att posera med denna stulna artefakt, säger Saurav Dutt.

Annons

Ett alternativ är att man tar bort juvelen ur kronan eller att Camilla använder sig av en helt annan.

Hur man väljer att göra återstår helt enkelt att se!

Foto: TT

Annons