Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Camilla bryter tystnaden om kung Charles hälsa – så mår han

08 feb, 2024, 19:06 
Första orden om cancerdiagnosen.
Annons
Johan T Lindwall om Charles cancerbesked – och storbråket: ”Vägen till försoning?"Brand logo
Johan T Lindwall om Charles cancerbesked – och storbråket: ”Vägen till försoning?"

Drottning Camilla har för första gången talat öppet om kung Charles cancerbesked. Det rapporterar Daily Mail, vars reporter var på plats under ett officiellt uppdrag.

– Han mår extremt bra med tanke på omständigheterna. Vi är väldigt berörda av alla brev och meddelanden. Det är väldigt uppmuntrande, ska Camilla ha sagt under välgörenhetseventet.

En skärmdump från X där drottning Camillas ord om kung Charles citeras

Prins Williams första ord om kung Charles cancerbesked

Även prins William är tillbaka i arbete efter kung Charles cancerbesked. Det var under onsdagen som han närvarade vid ett välgörenhetsevent arrangerat av Londons ambulanshelikoptrar som han tog tillfället i akt att tacka alla för stödet.

Annons

– Jag skulle vilja ta tillfället i akt att säga tack också för de vänliga meddelandena och stöd till Catherine och min far, särskilt under de senaste dagarna. Det betyder mycket för oss alla.

På tisdagen, dagen efter att Buckingham Palace offentliggjorde cancerdiagnosen, visade sig kung Charles offentligt för första gången. Han färdades i en bil efter att ha lämnat hemmet Clarence House, där han fått besök av sonen prins Harry som rest till London från Los Angeles. Han såg ut att vara vid gott mod, och vinkade till fotograferna.

Första bilden på Charles efter beskedet.HENRY NICHOLLS

Det faktum att prins Harry rest till London efter beskedet, fick många experter att höja på ögonbrynen. Inte minst för att Harry och Charles haft en infekterad relation.

–Att prins Harry kastade sig på ett plan från Los Angeles hem till London för att sluta upp vid sin pappas sida, visar ju att det här var inget vanligt besked som kommit, utan något som kanske var ännu mer allvarligt, säger Johan T Lindwall, chefredaktör på Svensk Damtidning.

Foto: TT

Annons