Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Camillas beslut skapar rubriker – gör sig av med Elizabeths favorit

25 nov, 2022, 15:45 
Drottning Elizabeth och drottninggemål Camilla

Nu har Camilla fattat ett beslut som angår något drottning Elizabeth höll väldigt varmt om hjärtat.

Annons
Så har du aldrig sett Victoria förut • Privata orden till Madeleine • Smällen mot Margrethe – 3 snackisar från vecka 47!Brand logo
Så har du aldrig sett Victoria förut • Privata orden till Madeleine • Smällen mot Margrethe – 3 snackisar från vecka 47!

Snart är det tre månader sedan drottning Elizabeth lämnade jordelivet efter 70 år av plikttrogenhet på tronen. Hon blev 96 år gammal och kvar lämnade hon ett stort tomrum.

Även om hennes roll aldrig riktigt kommer gå att ersätta, gör kung Charles och drottninggemål Camilla sitt yttersta för att hålla ihop Storbritanniens älskade kungahus. Och än idag märks spåren av Elizabeths storhet.

Tuffa starten för Camilla

Elizabeth var kunglig ut i fingerspetsarna. Hon tvekade aldrig, och blev på många vis ett föredöme för monarker ute i världen. Hennes tid på tronen var inte lätt, men Elizabeth tacklade skandaler och mörker med finess.

Det finns få som kan jämföra sig med drottning Elizabeth, och när hon gick ur tiden var det många som undrade hur det brittiska kungahuset skulle samla ihop spillrorna igen.

För Kung Charles och drottning Camilla innebar drottningens död ett omedelbart skifte – upp på tronen. En plikt han visserligen förberett sig hela livet för. För Camilla har det kommit aningen mer oväntat.

Annons

Hon var ju till en början Charles älskarinna, och blev en part i ett rysligt triangeldrama med prinsessan Diana och Charles i mitten.

Det händer med Elizabeths björnar

Camilla sköter sitt nya jobb med bravur. Hon representerar sitt kungahus med rak rygg, som att hon inte gjort något annat. I veckan var det dessutom en historisk dag på agendan: det första statsbesöket med kungaparet som värdar.

Det är inte bara glitter och glamour för Camilla, som ju har mycket att stå i som drottninggemål. Och nu har hon tvingats fatta ett beslut över något som Elizabeth höll varm om hjärtat.

När hon gick bort placerades hundratals Paddington-björnar utanför slottet, för att hedra hennes minne. Den lilla figuren var ju en riktig favorit hos Elizabeth, och förknippas ofta med henne.

Men vad skulle det bli av dem nu? Camilla tog tag i saken med en rörande gest, vilket bland annat People skrivit om. Nallarna transporterades i bilar till Barnardo's children's charity, en slags hjälpverksamhet för barn som farit illa

Tänk vad fint att glädjen kan föras vidare – i Elizabeths ära!

En man står med en korg full med Paddington-björnar som drottninggemål Camilla ska dela ut
Björnarna var självklart tvättade och redo för sina nya liv.
Drottninggemål Camilla med två Paddington-björnar i handen som hon ska ge bort.
Det var inte ont om björnar att dela ut!
Drottninggemål Camilla äter en marmeladmacka med en Paddington-björn i knät
Paddingtons favorit – marmeladmacka!

Foto: TT

Annons