Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Cancersjuka Kate, 42, bryter tystnaden – delar känslosamt besked

09 jun, 2024, 15:00 
Prinsessan Kates ord berör på djupet.
Annons

Det har gått lite mer än två månader sedan prinsessan Kate talade ut i en video och berättade att hon drabbats av cancer.

Sedan dess har hon hållit sig utanför det kungliga strålkastarljuset, för att vila upp sig och genomgå behandling.

Nu tvingas hon missa ett viktigt officiellt framträdande – och har skrivit ett rörande brev där hon kommer med sitt besked.

Prinsessan Kate har cancer: ”Jag kommer att klara mig”Brand logo
Prinsessan Kate har cancer: ”Jag kommer att klara mig”

Prinsessan Kate tvingas ställa in

Prinsessan Kate har alltid tagit sitt kungliga uppdrag på största allvar. Därför är det såklart oerhört tufft för henne att inte kunna arbeta på som vanligt.

Annons

Och vissa inställda uppdrag känns mer än andra. I helgen skulle Kate ha närvarat vid det Iriska gardets sista repetion inför kungens födelsedagsparad, som äger rum den 15 juni. Varje år sker en slutgiltig repetion, som gardets överste ska delta vid och inspektera.

Överste är prinsessan Kate, en roll hon tar på största möjliga allvar. Men i år lyste hon med sin frånvaro, av förklarliga skäl.

Prinsessan Kates känslosamma brev berör

Då gjorde Kate något som berörde på djupet. Hon formulerade ett brev till gardet, där hon ursäktade för hennes frånvaro. I ett klipp får de brevet uppläst, där Kate bland annat skriver:

Annons

"Att vara er överste är fortfarande en ära och jag är mycket ledsen att jag inte kan göra en hälsning vid årets "Colonels review"

Var snäll och förmedla mina ursäkter till hela regementet. Jag hoppas verkligen att jag snart kan representera er alla igen."

På Instagram skriver gardet att man blev "djupt berörda".

– Vi fortsätter att önska Hennes Kungliga Höghet lycka till i hennes tillfrisknande och sänder henne våra allra bästa hälsningar.

Se brevet i sin helhet nedan, samt uppläsningen.

Prinsessan Kates brev till Iriska gardet.
IRISH GUARDS VIA X

Foto: TT

Annons